Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se i Trump

FBI-evci pretražili ured osobnog odvjetnika Donalda Trumpa i "uzeli određene dokumente"

Michael Cohen (Foto: AFP)
Michael Cohen (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki FBI pretražio je u ponedjeljak ured osobnog odvjetnika američkog predsjednika Donalda Trumpa, Michaela Cohena, objavio je The New York Times.

Osobni odvjetnik Donalda Trumpa, Michael Cohen, zatekao se u središtu kontroverze zbog isplate novca pornozvijezdi koja tvrdi da je 2006. imala spolne odnose s Trumpom i da je dobila novac da o tome ne govori uoči predizborne kampanje 2016.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Cohenov odvjetnik Stephen Ryan potvrdio da je da je FBI pretražio ured i da je uzeo određene dokumente.

Dodao je da je akcija izvedena dijelom po nalogu ureda posebnog istražitelja Roberta Muellera i rekao kako smatra da je bila "posve neprimjerena i nepotrebna".

Cohen nije imao komentara, kao ni Muellerov glasnogovornik.

Mueller istražuje optužbe da se Rusija miješala u američke predsjedničke izbore 2016. i mogući dosluh Trumpove kampanje s Moskvom. Rusija to niječe, kao i Trump i Bijela kuća.

Ryan je rekao da je Cohen surađivao s vlastima i predao tisuće dokumenata.

Jedan je izvor rekao da je FBI zaplijenio e-mailove, porezne i poslovne dokumente, navodi list.

Trump: Pretres FBI-a u uredu odvjetnika Cohena bio je sramotna akcija

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak kako je pretres koji je FBI izvršio u uredu njegova osobnog odvjetnika Michaela Cohena bio sramotna akcija i ukupno lov na vještice.

Govoreći s novinarima u Bijeloj kući, Trump je tim posebnog istražitelja Roberta Muellera, koji istražuje optužbe da se Rusija miješala u američke predsjedničke izbore 2016. i mogući dosluh Trumpove kampanje s Moskvom, nazvao najpristranijom grupom ljudi.

Ponovio je i svoj stav da se državni odvjetnik Jeff Sessions ne bi trebao izostaviti iz nadgledanja Muellerove istrage o navodnom ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene