Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražena osoba

Naručitelj krađe natpisa iz Auschwitza je u Švedskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski tužitelji žele ispitati dvoje ljudi u Švedskoj za koje vjeruju da su naručili prošlomjesečnu krađu natpisa 'Arbeit macht frei' ('Rad oslobađa') s ulaza u zloglasni nacistički logor Auschwitz.

Poljska policija uhitila je petoricu lokalnih muškaraca u prosincu samo nekoliko dana nakon krađe natpisa. Također su pronašli natpis koji je bio slomljen na tri dijela kako bi stao u vozilo lopova. 'Zatražili smo od Švedske da potvrdi osobne podatke dviju osoba koje sumnjičimo da su sudjelovale u tom zločinu i isto tako želimo ispitati i treću osobu iz Švedske, ali ona nije izravno povezana s tim slučajem', rekao je tužitelj Artur Wrona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostaje u pritvoru Šveđanin zanijekao krađu natpisa iz Auschwitza Slika nije dostupna Natpis na svojem mjestu 'Arbeit macht frei' vraćen u Auschwitz

>> 'Ukrali natpis iz Auschwitza kako bi na njemu zaradili'

Tužitelji su već rekli da su petorica pritvorenih sitni kriminalci koji su djelovali po narudžbi nekoga izvan Poljske. 'Jedan (od dvije tražene osobe) je naručitelj te krađe, a drugi je dovezao vozilo u Poljsku koje im je služilo tijekom krađe', rekao je Wrona dodajući da idući korak Poljske ovisi o švedskom odgovoru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene