Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napadnuta i opljačkana dobitnica Nobelove nagrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnoafrička književnica i dobitnica Nobelove nagrade 82-godišnja Nadine Gordimer u svojoj je kući u Johannesburgu napadnuta i opljačkana.

Jedan od trojice počinitelja prisilio je književnicu da otvori sef u svojoj spavaćoj sobi iz kojeg su izvadili nakit, novac i druge vrijedne predmete. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Stvara se novo neprijateljstvo? Južnoafrička Republika optužila Izrael za genocid, on uzvratio: "Vi surađujete s terorističkom skupinom" Vladimir Putin na samitu BRICS BRICS o proširenju Putin se putem videoveze obratio važnom samitu u Južnoafričkoj Republici

Gordimerovoj su napadači osim toga nasilno skinuli bračni prsten s ruke. Prije no što su pobjegli, trojica maskiranih
počinitelja zatvorili su knjižvenicu i njezinu kućnu pomoćnicu u ostavu.

Oslobodila ih je privatna zaštitarska služba koju je književnica
platila za rutinske provjere njezine kuće. Policija pretpostavlja da su pljačkaši preskočili visoki zid oko književničine kuće i prodrli u zgradu kroz kuhinjska vrata.

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost 1991. godine, Nadine Gordimer od smrti svog supruga živi sama. U svojim je romanima i novelama razotkrivala i optuživala svu okrutnost i nehumanost režima apartheida u svojoj zemlji, ali i zauzimala se za prevladavanje problema koje u nasljeđe ostavila rasna podijeljenost. U to se prvenstveno ubrajaju i sve veća stopa kriminala i porast nasilja u Južnoafričkoj Republici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene