Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južnoafrička književnica i dobitnica Nobelove nagrade 82-godišnja Nadine Gordimer u svojoj je kući u Johannesburgu napadnuta i opljačkana.


Jedan od trojice počinitelja prisilio je književnicu da otvori sef u svojoj spavaćoj sobi iz kojeg su izvadili nakit, novac i druge vrijedne predmete. 

Vezani članci Crna mamba Kupače u plićaku iznenadila dvometarska crna mamba, hitne službe isprva im nisu vjerovale Babun i lav Snimio rijetkost u životinjskom carstvu, babun i lavić izgledaju kao da su ispali iz ''Kralja lavova''

Gordimerovoj su napadači osim toga nasilno skinuli bračni prsten s ruke. Prije no što su pobjegli, trojica maskiranih
počinitelja zatvorili su knjižvenicu i njezinu kućnu pomoćnicu u ostavu.

Oslobodila ih je privatna zaštitarska služba koju je književnica
platila za rutinske provjere njezine kuće. Policija pretpostavlja da su pljačkaši preskočili visoki zid oko književničine kuće i prodrli u zgradu kroz kuhinjska vrata.

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost 1991. godine, Nadine Gordimer od smrti svog supruga živi sama. U svojim je romanima i novelama razotkrivala i optuživala svu okrutnost i nehumanost režima apartheida u svojoj zemlji, ali i zauzimala se za prevladavanje problema koje u nasljeđe ostavila rasna podijeljenost. U to se prvenstveno ubrajaju i sve veća stopa kriminala i porast nasilja u Južnoafričkoj Republici.