Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad neizbježan?!

'Obama može napasti i bez podrške Kongresa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki državni tajnik John Kerry sastaje se s ministrima Europske unije kako bi ojačao potporu za vojnu intervenciju u Siriji, javlja Sky News.

To se događa nakon što je summit G20 završio bez dogovora o reakciji zbog navodne upotrebe kemijskog oružja od strane sirijskog režima, javlja Sky News.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UN-ovo izvješće potvrdilo U kemijskom napadu u Siriji korišten je sarin, evo kako on djeluje na ljude Slika nije dostupna Prihvaća ruski plan Asad osobno potvrdio: Imamo kemijsko oružje i predat ćemo ga

John Kerry se s europskim dužnosnicima sastaje u Vilniusu u Litvi, a sutra putuje u Pariz i London gdje će se susresti s arapskim liderima, uključujući i palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

Američki državni tajnik je rekao kako mu je u Vilniusu cilj 'nastaviti izlagati dokaze koje smo prikupili i pokušati proširiti potporu za ograničen vojni odgovor kako bismo odvratili Assadov režim od pokretanja novog napada kemijskim oružjem'.

>> Power: Asad je jedva načeo arsenal kemijskog oružja

Kerry je u razgovoru za Huffington Post rekao kako će Barack Obama moći donijeti odluku o napadu čak i ako ne dobije potporu Kongresa, čije je mišljenje zatražio. Mogući napad na Siriju usporedio je s odlukom Billa Clintona o intervenciji za vrijeme kosovske krize.

'Bill Clinton išao je na Kosovo unatoč primjedbama mnogih te je sačuvao živote i uspostavio mir jer je učinio nešto što je tada bilo od kritične važnost. Mnogi su predsjednici to učinili. Reagan je to učinio. Bush je to učinio. Mnogi predsjednici su odlučili da moraju zaštiti naciju', rekao je Kerry. (Agencija VLM) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene