Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raseljeno 4,25 milijuna ljudi

Power: Asad je jedva načeo arsenal kemijskog oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleposlanica SAD-a pri Ujedinjenim narodima Samantha Power je rekla da je sirijski predsjednik Bašar al-Asad u napadu prošlog mjeseca u okolici Damaska jedva načeo svoju zalihu kemijskog oružja.

'Mi procjenjujemo da je Asad, iako je 21. kolovoza uporabio više kemijskog oružja nego prije, jedva načeo svoju golemu zalihu', rekla je Power u institutu Center for American Progress u Washingtonu.

'Iscrpili smo alternative' vojnoj akciji, rekla je dodavši da je Asad sigurno uzeo u obzir da će ga Rusija podržati u proturječjima oko njegove navodne uporabe kemijskog oružja te da je naivno bilo misliti da bi se Rusija promijenila.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Slika nije dostupna Nije donio konačnu odluku Obama pozvao svijet da ne stoji 'paralizirano': Ne možemo prihvatiti da djecu truju plinom

UN se priprema za slučaj zračnih napada na Siriju

Agencije UN-a nazočne u Siriji pripremaju se za slučaj zračnih udara, ali žele nastaviti pružati humanitarnu pomoć, istaknula je voditeljica humanitarnih operacija UN-a Valerie Amos.

'Pripremili smo se za izvanrednu situaciju,...zaposlenici UN-a i nevladinih udruga koje su ovdje prisutne imaju čvrstu volju nastaviti s humanitarnim operacijama', rekla je Amos.

U Siriji trenutno djeluje 4.500 zaposlenika UN-a, velikom većinom Sirijaca. UN, istaknula je Amos, mora osigurati sigurnost svojih zaposlenika.

'Oni žele pridonijeti poboljšanju prilika za Sirijce, ali istovremeno su svjesni posljedica mogućih zračnih napada na njih same i njihove obitelji', dodala je.

Zbog rata je u Siriji raseljeno 4,25 milijuna ljudi, a dva milijuna je prebjeglo izvan granica a najviše u susjedne zemlje - Libanon, Tursku, Jordan i Irak. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene