Platno Marca Chagalla, ukradeno prije 30 godina iz doma jedne obitelji u New Yorku, bit će konačno vraćeno vlasnicima, objavio je FBI.

Galerija Pronađeno platno Marca Chagalla ukradeno prije 30 godina (Foto: AFP) +0 Izložba (Foto: AFP)

Slika Otelo i Desdemona iz 1911. ukradena je iz stana Ernesta i Rose Heller uz još desetak drugih umjetničkih djela i nakit.

Vezani članci Mladić oteo mali avion - 1 FOTO/VIDEO Oteo je mali avion, sletio i ostao živ: Prijetio da će se zabiti u trgovački centar Slika nije dostupna Talijanska policija pronašla Chagalla ukradenog prije 11 godina

Chagall je pronađen nakon što je vlasnik galerije u Washingtonu prošle godine dva puta odbio kupiti sliku. Uputio je vlasnika da od nadležnih vlasti pribavi potvrdu o vlasništvu.

"U tom smo se trenutku uključili", kazao je specijalni agent Marc Hess, član FBI-eva tima za krađe umjetnina.

Muškarac iz Marylanda koji je pokušao prodati sliku držao ju je godinama na tavanu. Sliku je dobio vrlo brzo nakon što je ukradena od osobe za koju se sumnja da ju je ukrala iz stana na Manhattanu.

Na slici koju je muškarac pokušao prodati još su uvijek bila upisama imena vlasnika Heller. Lopovi neće biti kazneno gonjeni, jer je prošao zakonski rok u kojemu se trebao pokrenuti progon.(Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju