Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Titulu najlijepšeg gay policajca na svijetu ponio je Talijan, 33-godišnji Fabrizio Caiazza, koji bi sada zbog toga mogao biti kažnjen u Italiji.


Naime, izbor se održavao u New York gdje je na natječaj za izbor najlijepšeg policajca homoseksualca stiglo 46 tisuća kandidata iz 162 zemlje. Kad se vratio u Italiju, nositelja titule ‘najljepšeg u uniformi’ Caiazza dočekala je kazna. 

Vezani članci Ivan Malenica Ministar Malenica: "Imamo situaciju da predsjednik Republike ne želi obavijestiti DSV da ne prihvaća nijednog kandidata" Slika nije dostupna VIDEO: Izabrani najljepši ovan i ovca

Nezadovoljan njegovim ponašanjem bio je njegov šef, zapovjednik policijske postaje u Milanu, Emiliano Bezzon, koji ga je upozorio kako je trebao tražiti dozvolu za nošenje uniforme, te kako će o njegovoj kazni sada odlučivati disciplinska komisija. 

Pobjeda na natječaju Fabriziju je donijela i nagradu od 15 tisuća eura, a mogao bi biti kažnjen jer disciplinska pravila u talijanskoj policiji predviđaju kako se policajac i izvan službe mora ponašati primjereno. 

Caiazza za svoj prekršaj ne može biti kažnjen otkazom, ali može biti suspendiran na šest mjeseci s prepolovljenom plaćom. 

Inače talijanski policajci homoseksualci će se sastati 26. rujna u Bologni na svom prvom sastanku na kojem će donijeti odluku o inicijativama kako više ne bi trebali prikrivati svoj seksualni izbor.