Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na dansko veleposlanstvo Molotovljevim koktelima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri Molotovljeva koktela bačena su jučer na prostor danskog veleposlanstva u Teheranu tijekom islamističkih prosvjeda protiv objavljivanja danske videosnimke u kojoj se ismijava prorok Muhamed.

Specijalna policija bila je raspoređena oko veleposlanstva i spriječila je prosvjednike da priđu samoj zgradi, ali je stotinjak osoba okupljenih ispred diplomatskog predstavništva uspjelo kamenjem pogoditi zgradu. 

Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi Slika nije dostupna Danski listovi ponovno objavili karikaturu proroka Muhameda

Tri Molotovljeva koktela pala su u vrt veleposlanstva. Prosvjednici su se razišli, ali su obećali da će se danas vratiti na novi prosvjed.

Videosimku su načinili pripadnici mladeži jedne danske stranke krajnje desnice. Na njoj je prorok Muhamed prikazan kao deva koja pije pivo i pijani terorist koji napada Kopenhagen.

Isječci iz filma koji je u petak prikazan na danskoj televiziji
izazvali su ogorčenje u muslimanskom svijetu, a u utorak je većina zastupnika u iranskom parlamentu zatražila prekid gospodarskih veza s Danskom.

U veljači ove godine diljem muslimanskog svijeta održani su brojni prosvjedi, neki i nasilni, nakon što je danski list Jyllands-Posten objavio karikature na kojima se ismijava prorok Muhamed.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene