Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poremećen slučaj

Pokušao okriviti brata blizanca za silovanje 9-godišnjakinje koje je sam počinio: "Jednostavno mrzim žene, to je moj problem"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac iz Kalifornije koji je pokušao okriviti brata blizanca za dva silovanja koja je sam počinio osuđen je na 140 godina zatvora.

Muškarac iz Kalifornije koji je pokušao okriviti svog jednojajčanog brata blizanca za silovanja koja je počinio 1990-ih, osuđen je na 140 godina zatvora. Kevin Konther osuđen je za silovanje djevojčice 1995. i žene 1998. te je priznao svoje zločine.

Sudac Richard M King izrekao je Kontheru maksimalnu kaznu, izvijestio je Guardian.

Konther je 1995. silovao devetogodišnju djevojčicu pod prijetnjom nožem dok je išla kući iz trgovine u Lake Forestu, gradu u okrugu Orange. Tri godine kasnije, 1998., Konther je napao i silovao 32-godišnju ženu dok je trčala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tipična hrvatska priča Kako je ministar Piletić obmanuo javnost: Majka iz Slavonskog Broda rodila devetero djece, petero joj već oduzeli. Je li mališan trebao umrijeti da se spase preostala djeca?

Konther i njegov brat blizanac uhićeni su 2019. nakon što ih je genealoška tehnologija povezala sa zločinima. Tajno snimljeni razgovori između Konthera i njegova brata nakon njihova uhićenja dodatno su ga inkriminirali. No dok je Kontherov brat bio zbunjen uhićenjima, izvijestio je Registar okruga Orange, Konther je priznao da je počinio zločine.

"Identični blizanci dijele isti DNK, ali tajno snimljeni razgovori između dva brata nakon njihova uhićenja otkrili su višestruke inkriminirajuće izjave Kevina Konthera, uključujući priznanja da je počinio zločine", izvijestio je Ured okružnog tužitelja.

Pročitajte i ovo Boris Nadeždin Boris Nadeždin Putin upada u probleme u Rusiji: "Kremlj više ne može ignorirati slona u sobi"

Nakon uhićenja, Konther se više puta ispričao svom bratu, rekavši da ima kemijsku neravnotežu u mozgu.

"Ja sam kriminalac. Imam ozbiljnih problema. Sada to moram platiti, a ne želim", rekao je. Konther je također rekao svom blizancu da se dugo vremena borio protiv tog demona i dodao: "Jednostavno mrzim žene, to je moj problem."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene