Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mostar: Draganu Čoviću vraćene putne isprave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je mjeru zabrane putovanja i odredio da se vrate putne isprave predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću, protiv kojega se pred tim sudom vodi postupak zbog zloporabe oko uvoza mesa za Mesnu industriju Lijanovići iz Širokog Brijega.

- Sudsko vijeće ukinulo je raniju odluku i naredilo vraćanje putnih isprava gospodinu Čoviću, izjavio je u ponedjeljak za HINA-u Čovićev odvjetnik Josip Muselimović.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

Čoviću su potkraj 2006. godine oduzete putne isprave nakon
nepravomoćne presude kojom je osuđen na petogodišnju zatvorsku kaznu. 

Prizivno vijeće Suda BiH ukinulo je tu presudu sredinom rujna a početak obnovljenog postupka zakazan je za drugu polovicu siječnja sljedeće godine.

Sudsko vijeće je prvostupanjskom presudom suvlasnike Mesne
industrije Lijanovići iz Širokoga Brijega, Jozu, Slavu, Mladena i
Jerka Ivankovića Lijanovića te predsjednika Ustavnoga suda BiH Matu Tadića i sveučilišnog profesora Zdravka Lučića oslobodilo optužbi da su počinili kaznena djela sadržana u optužnici. 

S obzirom na to da tužiteljstvo nije uložilo žalbe u odnosu na optužene Matu Tadića i Zdravka Lučića, oslobađajuća presuda prvostupanjskoga vijeća postala je pravomoćna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene