Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski državni odvjetnik ponovno je pozvao britanske vlasti da ukinu status azila ruskome tajkunu Borisu Berezovskome te ga izruče Moskvi kako bi mu se sudilo, javljaju mediji.


Glavni državni odvjetnik Jurij Čajka reagirao je na intervju ruskoga tajkuna britanskome listu The Guardian kojemu je Berezovski povjerio da je za promjenu režima u Kremlju potrebna "sila".

Vezani članci Darko Horvat Potpisano je 88 odluka o obnovi kuća stradalih u zagrebačkom potresu: ''Za potrese nismo bili administrativno spremni'' Boris Johnson cijepio se AstraZenecom 02 Boris Johnson cijepio se AstraZenecom: ''Nisam baš ništa osjetio''

Iako je Berezovski naknadno pojasnio da on aktivno priprema smjenu ruskoga predsjednika Vladimira Putina, ali da osobno ne zagovara nasilje, izazvao je bijes Moskve koja ga optužuje da zlorabi svoj status azilanta.

Moskva stoga poziva London da preispita svoje odbijanje izručenja Berezovskog kako bi mu se sudilo u Rusiji.

Čajka je kazao da je novi zahtjev danas poslao britanskome ministarstvu unutarnjih poslova tražeći izručenje Berezovskog, prenijele su agencije Interfax, Itar-Tass i Ria Novosti.

Moskva godinama od Londona pokušava ishoditi izručenje Berezovskog koji je dobio politički azil u Britaniji 2003., kamo je izbjegao iz domovine gdje je optužen za prijevaru i pranje novca.