Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKO OSIGURANJE

Moskovske zračne luke uvele DRAKONSKE ZABRANE uoči Olimpijskih igara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri međunarodne zračne luke u Moskvi objavile su u srijedu posebne zabrane, mjesec dana prije početka OI u Sočiju i nakon smrtonosnih napada u Rusiji.

Po novim pravilima, u zrakoplov se ne smije unositi "nikakva tekućina, pa ni proizvodi za osobnu higijenu, kozmetika, lijekovi, raspršivači i gelovi u bilo kakvim količinama", ističe se u priopćenju objavljenom na mrežnoj stranici zračne luke Moskva-Šeremetjevo.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji"

Tri moskovske zračne luke - Šeremetjevo, Vnukovo i Domodjedovo - dočekat će desetke tisuća navijača i stranih turista u vrijeme Olimpijskih igara koje se od 7. do 23. veljače održavaju u Sočiju, između obale Crnoga mora i Kavkaza.

Uoči OI u Sočiju: Doku Umarov prijetio napadima!

Ova neočekivana zabrana pridružuje se drakonskim sigurnosnim mjerama koje su u utorak stupile na snagu u Sočiju. Potaknula je mnoge kritike na blogosferi, jer se primjenjuje i na neke lijekove i na hranu za sasvim malenu djecu.

Zabrana unošenja tekućine koju je donijela Ruska agencija za civilno zrakoplovstvo (Rosavijacija), vrijedit će do 21. ožujka, ili tjedan dana nakon završetka paraolimpijskih igara koje će se održati u Sočiju od 7. do 16. ožujka.

Dosad se u zrakoplov moglo unijeti 100 ml tekućine. Odluka o ovim neuobičajenim mjerama sigurnosti donesena je dosta rano kako bi se spriječili teroristički napadi. Vođa islamističke pobune na Kavkazu Doku Umarov pozvao je u srpnju da se održavanje OI-ja u Sočiju spriječi "svim sredstvima".

Oko 37.000 policajaca i vojnika bit će zaduženo za sigurnost OI-ja, najvećeg međunarodnog natjecanja organiziranog u Rusiji nakon raspada SSSR-a 1991. Sigurnosne mjere na OI-ju koje će nadzirati moćna Savezna služba sigurnosti (FSB) još su strože nego na ljetnim igrama u Pekingu 2008. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene