Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladi Nijemac koji je danas pokušao uskočiti u papamobil nije imao namjeru napasti Benedikta XVI.


Mladić od 27 godina je duševni bolesnik, a u papamobil je pokušao uskočiti danas, tijekom opće audijencije na Trgu svetog Petra. 

Vezani članci Slika nije dostupna Split: 27-godišnjak nožem 'napao' tri mrtva tijela! Slika nije dostupna Priveden mladić koji je izbo duševnog bolesnika u tramvaju?

Šef ureda za tisak Svete Stolice, otac Lombardi, izjavio je kako je mladić koji je pokušao uskočiti u papamobil prije opće audijencije Benedikta XVI. njemačke nacionalnosti te pokazuje vidnu duševnu nestabilnost.

Nakon što ga je ispitao sudac i psihijatar, smješten je u posebnu zdravstvenu ustanovu.

'Mladić je preskočio pregradu u pokušaju da uskoči u Papino vozilo. Blokirali su ga ljudi vatikanske žandarmerije. Mladić je zaustavljen i ispitan. Ispitao ga je jedinstveni vatikanski sudac Gianluigi Marrone', objasnio je otac Lombardi. 

'Jasno se vidjelo kako mladić nije imao namjeru izvršiti atentat na život Pape, već počiniti javni vidljivi čin radi privlačenja pažnje na sebe', naglasio je Lombardi. 

Mladić je pokazivao jasne znakove 'nestabilnosti i bio je u konfuznom stanju'.

Zbog toga su ga pregledali liječnici psihijatri i zapovjedili njegov obvezni smješaj u 'zaštićenu strukturu', iznio je otac Lobmadri. 

Papa nije niti primijetio pokušaj mladića da uskoči u
automobil. 

Papamobil koji upotrebljava Benedikt XVI. na Trgu svetog
Petra nema zaštitna stakla.