Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Napadaču na bebu prijeti pet godina psihijatrije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za pokušaj ubojstva i napad na policajca protiv duševnog bolesnika, 32-godišnjeg A. H., koji je prije nepuna dva mjeseca na splitskom šetalištu Bene iz kolica izvadio dvomjesečnu bebu, bacio je na tlo i nanio joj po život opasne ozljede.

Zoran Matulović, Sudac Županijskog suda u Splitu za Slobodnu Dalmaciju izjavio je kako suđenje namjerava zakazati u što bržem roku. Izjavio je kako optužnica još uvijek nije pravomoćna te da očekuje kako će se prigovor na optužni akt rješavati ovaj tjedan. Sudac Matulović istakao je kako se radi o prioritetnom spisu po dvije osnove; riječ je o kaznenom djelu počinjenom na štetu malodobne osobe i zbog toga jer se optuženik nalazi u pritvoru.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu

>> Stanje bebe i dalje kritično, napadača terete za pokušaj ubojstva

Djevojčica se u međuvremenu potpuno se oporavila od stravičnih ozljeda koje nisu ostavile posljedice na njezino zdrave i puštena je iz bolnice. 32-godišnji A. H. koji boluje od shizofrenije paranoidnog tipa, pritvoren je na psihijatrijskom liječenju. U optužnici je navedeno kako A. H. pod utjecajem halucinacija nije mogao shvatiti svoje postupke kada je brutalno napao bebu i njezinu obitelj.

A.H. do sada je osuđivan sedam puta na uvjetne kazne zbog krađe, prijevare, droge i izazivanja prometne nesreće. Novo suđenje bit će zatvoreno za javnost, a kako se sudi duševnom bolesniku, kada se utvrdi krivnja optuženi će se slati na liječenje u ustanovu zatvorenog tipa, ne u zatvor. To liječenje najdulje može trajati pet godina, saznaje Slobodna Dalmacija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene