Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici srpskog Leskovca žive u velikom strahu jer su u ovom gradu misteriozno nestale četiri žene, a da stvar bude gora, njihov nestanak potpuno se uklapa u identičan obrazac.


Sve žene koje su nestale u Leskovcu su izašle iz kuće u prvim večernjim satima, sve su imale između 50 i 55 godina, nijedna od njih nije sa sobom ponijela ništa od dokumenata.

Sve nestale žene imale su kćerke, bile su visokoobrazovane, situirane i razvedene. Za sve nestale žene govorilo se da su druželjubive i svima su, nakon nestanka, mobiteli neko vrijeme zvonili, a onda su zašutjeli, piše Kurir.

'Serija nestanaka započela je 18. ožujka 2012, kad se gubi svaki trag dr Marijani Stojanović. Potrage su organizirane sa 50 do 100 policajaca na području Leskovca i Vlasotinca, pretražena je planina Kukavica, s obzirom na to da je doktorica bila planinar. Međutim, i pored svih napora, od nestale liječnice nema ni traga ni glasa. Na sličan način su nestale i Ljiljana Nikolić, Tamara Filipović i Snežana Đorđević. Policija intenzivno traga za njima i ne isključuje nijednu mogućnost, pa čak ni da su možda žrtve nekog ubojice, iako u ovom trenutku to izgleda kao najmanja mogućnost. Mnogo je vjerojatnije da su one žrtve trgovaca ljudima ili organima, a provjeravamo i opciju da su se neke od nestalih žena s teritorija Leskovca prijavile u manastir', rekao je izvor Kurira blizak istrazi.

Vezani članci Migranti Drama u susjedstvu: Migranti se sukobili kod granice, intervenirali specijalci, ima ranjenih Potraga za Matejem - 2 Mateju i dalje ni traga ni glasa: Iz MUP-a Srbije oglasili se o putovnici njegove prijateljice

Čudan poziv

Marija Đorđević, kćerka nestale Snežane (50), koja je zaposlena u Agenciji za lokalni ekonomski razvoj, tvrdi da njezina majka nije imala nijedan razlog da ode od kuće!

'Bila sam odsutna svega 40 minuta i kad sam se vratila, nje nije bilo. Sve joj je ostalo u kući, i torbica i novčanik, osobne stvari, baš sve. Samo nema njezina dva mobitela. Rekli su mi da je izašla poslije čudnog, misterioznog telefonskog razgovora. Njen privatni telefon odmah je bio isključen, a službeni je zvonio do 23 sata, a onda se veza prekinula i od tada je nedostupan', suznih očiju priča Marija Đorđević.

Dr Marijana Stojanović - 18. 3. 2012.

Primarijus Marijana Stojanović (56), zaposlena u Zavodu za javno zdravstvo, prije nestanka dvadesetak dana bila je na bolovanju. Njezina sestra Katerina rekla je da Marijana nije imala neprijatelja, niti razloga da ode od kuće.

Ljiljana Nikolić - 6. 5. 2012.

Ljiljana Nikolić je rodom iz Novog Sada, a na jugu Srbije radila je u jednoj nevladinoj organizaciji. Kobnog dana je oko 17 sati izašla iz kuće i više je nitko nikad nije vidio.

Tamara Filipović - 25. 4. 2013.

Tamara Filipović (24) iz sela Donja Lokošnica i njena beba, koja je tad imala 18 meseci, nestale su u travnju 2013. Neki mještani tvrde da je Tamara s kćerkom ušla u vozilo strane registracije i da su ih najvjerojatnije odveli trgovci ljudima.

Snežana Đorđević - 7. 3. 2014.


Snežana Đorđević, službenica Agencije za lokalni ekonomski razvoj, prije nestanka je razgovarala mobitelom s nekom osobom, a onda je izašla iz kuće. Ništa nije ponijela od dokumenata, osim privatnog i službenog mobitela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju