Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužni izvještaji

Novinari s Haitija: Miris smrti ne mogu oprati sapun i voda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono što se ne može prikazati na televiziji ili fotografijama je smrad koji se širi Port-au-Princeom.

Ovisno o tome gdje se nalazite, to može biti kombinacija jakih mirisa na koje nismo navikli ni nakon nekoliko dana, pišu novinari CNN-a koji borave na Haitiju. Najgori je, naravno miris smrti. Prisutan je gotovo svugdje, ali naročito u blizini srušenih zgrada ili mjesta poput mrtvačnica.

Pročitajte i ovo Snježana Markušić, PMF Simulacija potresa Područje od Splita do Zadra potresnije nego što se mislilo: "Dobili smo rezultate koje ni mi nismo očekivali" Nepalci oplakuju mrtve u potresu - 1 Neizmjerna tuga Suze djevojčice slamaju srce: Potres je uništio sve, ostala je bez roditelja i braće, sada samo čeka da njihova tijela budu kremirana

U siromašnoj zemlji, gdje je toalet luksuz, urin je uobičajen miris. Miris smeća, koje je sada razbacano posvuda, također je uobičajen. Zbog mirisa smrti, mnogi Haićani nose maske. Mnogi novinari nose maske, ali one ne eliminiraju smrad, samo ga ublažavaju. Smrad se donosi natrag u hotelsku sobu, na odjeći, kosi, koži. Kada ga poželite isprati, ne možete. Za to je potrebno više od sapuna i vode.

>> VIDEO: Stižu optužbe da SAD pokušava vojno zauzeti Haiti

>> Hrvatica na Haitiju: Ljudi nose kovčege s leševima

Uobičajeni prizori i zvukovi su oni koje stvaraju helikopteri koji se konstantno čuju. Na ulicama, osim beskućnika koji lutaju bez cilja, sve je puno pasa. Pitam se samo što jedu, pretpostavljam smeće. To su samo neke od impresija mnogih novinara koje se od potresa nalaze na Haitiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene