Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministri G17 plus zbog Mladića podnijeli ostavke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri stranke G17 plus podnijeli su srbijanskom premijeru Vojislavu Koštunici ostavke, a njihovi zastupnici više neće prisustvovati sjednicama Skupštine Srbije, izjavio je u nedjelju na konferenciji za novinare predsjednik te stranke i ministar financija Mlađan Dinkić.

Ostavke su, kako je rekao Dinkić, uslijedile shodno obećanju te stranke da će se povući iz vlade Srbije, ako do 1. listopada ne budu nastavljeni pregovori s Europskom unijom, koji su prekinuti u proljeće ove godine zbog nedovoljne suradnje Srbije s Haškim sudom i činjenice da je najtraženiji haški optuženik Ratko Mladić još na slobodi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku

Dinkić je kazao da će ministri iz G17 Plus obavljati svoje dužnosti, u skladu sa zakonom, dok njihove ostavke ne budu konstatirane u Skupštini Srbije te da su već počeli međustranački dogovori o raspisivanju parlamentarnih izbora, a da G17 Plus traži da krajnji rok za njihovo održavanje bude 17. prosinac.

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić, reagirajući na
ostavke ministara iz G17 Plus, kazao je novinarima u nedjelju da ta odluka "više nema posebnog značaja" te da ona neće ništa promijeniti, s obzirom na to da će nakon referenduma o ustavu, zakazanog za 28. i 29. listopad, biti održani i izbori.

Osim ministra Dinkića, ostavke su podnijeli i potpredsjednica vlade Ivana Dulić Marković, ministar zdravstva Tomica Milosavljević i ministar poljoprivrede Goran Živkov, a ostavka se odnosi i na predsjednika srbijanskog parlamenta Predraga Markovića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene