Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Srpske u BiH, Milorad Dodik podnio je nadležnom tužiteljstvu prijavu protiv sebe.


U prijavi Milorada Dodika stoji kako Milorad Dodik građanin, tuži sebe na osnovu iznesenih optužbi protiv njega za navodno učinjena krivična djela, za koja su ga optužili predstavnici opozicije u Republici Srpskoj, pišeDepo.

Vezani članci Milorad Dodik Milorad Dodik o raspadu BiH: "Trebamo sjesti i razgraničiti se, i napraviti tri države koje će biti demilitarizirane" Koronavirus u BiH Nastavlja se rast broja zaraženih u Bosni i Hercegovini: Više od 1600 novih slučajeva

Dodik je u prijavi piše da je sve što je u javnom govoru navodio bilo tko u RS-u zapravo vezano za navodni kriminal. Svjedoci optužbe su Dragan Čavić, Mladen Bosić, Vukota Govedarica i svi drugi koji su iznosili optužbe protiv njega.

Dodik predlaže nove privilegije, i ratnim zločincima po 600 eura mjesečno?

'Želim da se sve to institucionalno ispita', kaže Dodik i dodaje da time želi da se završi 'haranga' protiv njega. 'Iako je ovo neuobičajeno, odlučio sam tužiti sam sebe, jer oni nisu podnijeli tužbe, iako su iznosili optužbe', naveo je Dodik.

Tvrdi da će to doprinijeti stabilizaciji prilika i potaknuti i druge da učine isto kako bi stala javna galama. Očekuje i brzo reagiranje nadležnih pravosudnih institucija.

Podnio je krivične prije protiv sebe i u slučaju Partije demokratskog progresa, odnosno PDP-ove 151 afere u RS-u, a očekuje da mu i potpredsjednik te stranke Branislav Borenović bude svjedok.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook