Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mengistuu doživotni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši marksistički etiopski dikator Mengistu Haile Mariam, osuđen je na kaznu doživotnog zatvora, koja mu je izrečena u odsutnosti, za zločin genocid počinjen u godinama "Crvenog terora", javljaju mediji.

Visoki savezni sud Etiopije "odlučio je prvooptuženog osuditi na kaznu doživotnog zatvora", izjavio je sudac Nur Mohamed o Mengistuu Haileu Mariamu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MInutu nakon polijetanja Nakon polijetanja srušio se zrakoplov s 90 putnika Slika nije dostupna 19. puta osuđen zbog pijane vožnje Presedan: Pijanom vozaču doživotna kazna zatvora

Etiopski sud je 12. prosinca pukovnika Mengistua proglasio krivim za genocid zbog zločina počinjenih tijekom Crvenog terora (1977-78). Sud je proces vodio u odsutnosti okrivljenoga, koji živi u egzilu u Zimbabveu od 1991. godine kada je svrgnut njegov režim.

Sudski proces protiv Mengistua počeo je prije 10 godina.

Mengistu je preuzo vojno-marksistički režim u Etiopiji 3. veljače 1977., nakon što je izveo krvavi državni udar kojim je preuzeo Derg, vojno vijeće sastavljeno od časnika koji su vodili zemlju nakon što je pao car Haile Selasije 1974. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene