Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je 19. put osuđen zbog vožnje u pijanom stanju, ovaj put i sa smrtnim posljedicama, sudac u Quebecu dosudio je 57-godišnjem Rogeru Walshu doživotnu kaznu zatvora. To je prva takva presuda u povijesti Kanade.


57-godišnjak je proglašen krivim za vožnju u pijanom stanju prilikom koje je u listopadu prošle godine usmrtio Anee Khudaverdian, ženu u invalidskim kolicima i majku dvoje malodobne djece koja je na svoj 47. rođendan izašla prošetati sa psom. Nakon što je udario odletjela Anee je odletjela u jarak a Walsh je se nije ni zaustavio da joj pomogne. Uhvaćen je 10-ak kilometara dalje od mjesta nesreće nakon što je i sam sletio s ceste u jarak.

Vezani članci Slika nije dostupna Incident u splitskom autobusu: Glumio turista pa iznenada progovorio hrvatski i napao vozača Kukci na gradilištu Horor na gradilištu: Radnicima nije bilo svejedno kad su vidjeli milijune kukaca

Muškarac je na sudu priznao krivnju i to po 19. put od 1971. otkako je prvi put osuđen za vožnju u pijanom stanju. No, ni to nije sve. 57-godišnjak je sveukupno 'skupio' čak 114 presuda - za napade, prijetnje, provale, krađe, skrivanje dokaza, itd... Tužitelji su tražili 20 godina zatvora, no unatoč tomu sudac je kazao kako je je nepopravljiv i da će nastaviti raditi kaznena djela pa ga je osudio na doživotnu kaznu zatvora. Nakon 7 godina moći će zatražiti puštanje i uvjetnu kaznu, no odvjetnici vjeruju kako je malo vjerojatno da će biti pušten nakon tako kratkog vremena. 'To je prva takva rigorozna presuda za vožnju u pijanom stanju u povijesti Kanade', rekao je tužitelj Joey Davis.