Obavijesti Video Pretražite Navigacija
19. puta osuđen zbog pijane vožnje

Presedan: Pijanom vozaču doživotna kazna zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je 19. put osuđen zbog vožnje u pijanom stanju, ovaj put i sa smrtnim posljedicama, sudac u Quebecu dosudio je 57-godišnjem Rogeru Walshu doživotnu kaznu zatvora. To je prva takva presuda u povijesti Kanade.

57-godišnjak je proglašen krivim za vožnju u pijanom stanju prilikom koje je u listopadu prošle godine usmrtio Anee Khudaverdian, ženu u invalidskim kolicima i majku dvoje malodobne djece koja je na svoj 47. rođendan izašla prošetati sa psom. Nakon što je udario odletjela Anee je odletjela u jarak a Walsh je se nije ni zaustavio da joj pomogne. Uhvaćen je 10-ak kilometara dalje od mjesta nesreće nakon što je i sam sletio s ceste u jarak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni ZET autobusi pijani 50-godišnjak Brutalno napadnut ZET-ovac: Lupao po vratima busa, a kad mu je vozač otvorio, udarao ga šakom u glavu

Muškarac je na sudu priznao krivnju i to po 19. put od 1971. otkako je prvi put osuđen za vožnju u pijanom stanju. No, ni to nije sve. 57-godišnjak je sveukupno 'skupio' čak 114 presuda - za napade, prijetnje, provale, krađe, skrivanje dokaza, itd... Tužitelji su tražili 20 godina zatvora, no unatoč tomu sudac je kazao kako je je nepopravljiv i da će nastaviti raditi kaznena djela pa ga je osudio na doživotnu kaznu zatvora. Nakon 7 godina moći će zatražiti puštanje i uvjetnu kaznu, no odvjetnici vjeruju kako je malo vjerojatno da će biti pušten nakon tako kratkog vremena. 'To je prva takva rigorozna presuda za vožnju u pijanom stanju u povijesti Kanade', rekao je tužitelj Joey Davis.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene