Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na graničnom prijelazu u blizini San Diega ovih je dana velika gužva jer su Meksikanci otkrili način na koji mogu potpuno legalno ući i ostati dulje vrijeme u Americi.


Dok se administracija Baracka Obame premišlja na koji će način riješiti problem više milijuna imigranata koji u Americi borave ilegalno, mnogi državljani Meksika otkrili su način na koji u SAD mogu potpuno legalno ući i ostati ondje dulje vrijeme.

>> AMERIKANCI BIJESNI: Opaki narkobos pušten iz zatvora 12 godina ranije

Vezani članci Grčka granica - 2 Jedna se država posebno priprema za početak turističke sezone, koristi i najnoviju tehnologiju: ''Naš je glavni cilj spriječiti ilegalni ulazak migranata'' Dnevni migranti ne mogu zbog gužvi na granici do posla - 6 Što biste učinili da vam ljeti do posla svaki dan treba - nekoliko sati? "Ovo je ludnica, znamo i kasniti na posao..."

Kako javlja KSAZ, Meksikanci su otkrili svojevrsnu šifru koja američkim graničnim policajcima priječi da im zabrane ulazak u SAD. Navodno trebaju samo reći da imaju opravdani razlog za strah od narkokartela i slobodni su prijeći granicu.

Na graničnom prijelazu u blizini San Diega u Kaliforniji na dan zabilježe i 200 ovakvih ulazaka u Ameriku. Tamošnja se granična policija žali da je zbog toga pretrpana poslom, a bivši javni tužitelj Pete Nunez strahuje da će cijeli sustav, ne donese li se nekakva interventna mjera, potpuno zatrpati.

Zasad nema informacija funkcionira li spomenuta 'šifra' u drugim američkim saveznim državama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook