Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrada 1.500 KM

Medvjed 'ubojica' sije strah u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medvjed težak više od 250 kilograma, koji je već zaklao 12 krava i teladi, izazvao je veliki strah među seljanima kod Nevesinja u BiH, pa su za njegovu glavu raspisali i nagradu.

Prije nepuna dva tjedna njegova posljednja žrtva bilo je jedno tele, piše Dnevni Avaz. Predsjednik Lovačkog društva 'Srndać' Nebojša Bjelica kazao je kako su već prošle godine tražili profesionalca koji će ustrijeliti medvjeda, ali nisu ga uspjeli pronaći.

Pročitajte i ovo Snimka medvjedića u brlogu iznad Bakarca - 1 U blizini Bakarca VIDEO Mala šetnja pretvorila se u pravu dramu: Snimao dva mladunca, a onda mu je medvjedica pokazala gdje mu je mjesto Poziv: krave - 1 Poziv Domagoja Mikića Lutaju same selima i uništavaju pašnjake, mještani Obrovca očajni: "Osjećamo se kao taoci"

>> Dječaci probudili medvjedicu iz zimskog sna, jednog izgrizla

Prema godišnjem planu, kaže, imaju pravo na odstrel dvije ovakve krupne divljači. I sada su, dodao je, u potrazi za dobrovoljcem koji će ustrijeliti medvjeda, ali tek kada pribave odgovarajuću saglasnost Ministarstva poljoprivrede. Inače, minimalna cijena profesionalnog lovca za odstrel jednog medvjeda iznosi 1.500 KM. 'Rizik je suviše veliki da on slobodno hoda po šumama', kazao je Bjelica te istaknuo kako na njihovu području trenutno ima 12 medvjeda.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene