Najbolji borbeni zrakoplov današnjice, inače problematični F-35, doživio je nesreću prilikom slijetanja u vojnu bazu na Floridi. Naime, inačici tog zrakoplova F-35A Lightning II otpao je prednji stajni trap, pa se parkirao "na nos" na pisti.


Fotograf Northwest Florida Daily Newsa našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme te uhvatio trenutak kad je američki borbeni zrakoplov F-35A Lightning II ostao prez prednjeg kotača na pisti vojne zračne baze Eaglin na Floridi.

Vezani članci zrakoplov F-35 (Foto: AFP) Košta oko 100 milijuna dolara: Kako je pao F-35 hvaljen zbog svoje ''nevidljivosti'' Najmoderniji američki vojni zrakoplov F-35 (Foto: AFP) Srušio se najmoderniji vojni zrakoplov: Najmanje dvoje poginulih

"F-35A Lightning II, koji je u službi 58. borbene eskadrile, doživio je nezgodu na tlu", istaknuto je u priopćenju za medije američkog ratnog zrakoplovstva.

U priopćenju je navedeno kako je zrakoplov imao problem u letu, pa se vratio u bazu, pri čemu je sigurno sletio, no prilikom parkiranja jednostavno mu je otpao prednji stajni trap.

Pilot zrakoplova je neozlijeđen, a pokrenuta je i službena istraga o uzroku te nesreće, prenosi Business Insider.