Najbolji borbeni zrakoplov današnjice, inače problematični F-35, doživio je nesreću prilikom slijetanja u vojnu bazu na Floridi. Naime, inačici tog zrakoplova F-35A Lightning II otpao je prednji stajni trap, pa se parkirao "na nos" na pisti.


Fotograf Northwest Florida Daily Newsa našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme te uhvatio trenutak kad je američki borbeni zrakoplov F-35A Lightning II ostao prez prednjeg kotača na pisti vojne zračne baze Eaglin na Floridi.

Vezani članci F-35 (Foto: Arhiva/AFP) Francuska ministrica obrane "spustila" Trumpu: "NATO-ova klauzula solidarnosti zove se Članak 5., a ne Članak F-35" Ruski raketni sustav S-400 (Foto: AFP) Amerikanci povećali prijetnju Turskoj: Ako kupe ruski sustav S-400, ništa od F-35 stealth aviona

"F-35A Lightning II, koji je u službi 58. borbene eskadrile, doživio je nezgodu na tlu", istaknuto je u priopćenju za medije američkog ratnog zrakoplovstva.

U priopćenju je navedeno kako je zrakoplov imao problem u letu, pa se vratio u bazu, pri čemu je sigurno sletio, no prilikom parkiranja jednostavno mu je otpao prednji stajni trap.

Pilot zrakoplova je neozlijeđen, a pokrenuta je i službena istraga o uzroku te nesreće, prenosi Business Insider.