Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odjekivali pucnjevi

Upali u zasjedu: Najmanje 15 vojnika poginulo nakon što je eksplodirala auto bomba, evakuacija ranjenika u tijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 15 vojnika je ubijeno, a brojni drugi su ranjeni u zasjedi u koju je vojni konvoj upao u četvrtak u središnjem Maliju, dok je broj smrtno stradalih u sličnom napadu koji se u srijedu dogodio u Burkini Faso porastao na 80.

Prilikom prolaska konvoja eksplodirala je auto bomba, nakon čega je uslijedila snažna pucnjava. U tijeku su pokušaji evakuacije ranjenika, objavila je malijska vojska na Twitteru.

To je posljednji u nizu napada u pograničnom području između Malija, Nigera i Burkine Faso, dijelu regije Sahel u zapadnoj Africi, koje je zbog širenja islamističkih militanata dijelom van kontrole vlasti. Unatoč prisutnosti tisuća UN-ovih, regionalnih i zapadnih vojnih i mirovnih snaga, u napadima posljednjih godina ubijene su tisuće civila, dok su milijuni prisiljeni na bijeg. Ranije ovog mjeseca, više od 50 ljudi ubijeno je kada su islamisti upali u tri sela u središnjem Maliju.

Broj poginulih u napadu u Burkini Faso porastao na 80

U srijedu su militanti pak napali civilni konvoj na sjeveru Burkine Faso, a Reuters je odvojeno izvijestio da je broj poginulih u tom napadu porastao na 80.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna evakuacije u tijeku VIDEO Talibani bičem tjeraju žene, djecu i osobe s invaliditetom s aerodroma: Sve snimila hrabra Afganistanka

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mito, prijetnje i psihološki rat Kako je tiha kampanja omogućila talibanima da lakoćom osvoje Kabul? Pripremu su započeli još prošle godine

Civilni konvoj je pratila vojna policija, a napad se dogodio u blizini grada Arbinde, pri čemu je ubijeno 59 civila, šest policijskih službenika i 15 vojnih policajaca, objavile su u četvrtak tamošnja vlada i vojska, koje su u srijedu iznijele početnu brojku o 47 poginulih.

Sigurnosne snage izvijestile su da je u napadu ubijeno i 80 militanata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene