Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olupina budi nadu

RJEŠENJE MISTERIJA MH370 Pronađeno krilo dio je Boeinga 777, doplutao i kofer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Gotovo je sigurno da je zakrilce (pronađeno u utorak) dio zrakoplova Boeinga 777. Naš glavni istražitelj rekao mi je to', izjavio je zamjenik ministra prometa Abdul Aziz Kaprawi

13.36 - Svjedoci pričaju kako je kofer cijelu srijedu ležao na obali, ali nitko nije obraćao pažnju na njega. Tek kada je otkriven dio krila zrakoplova, krenuli su tražiti ima li još kakvih stvari po plaži koje bi mogle biti 'sumnjive'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jest Boeing 777, ali nije let MH370 NADE SU UTIHNULE 'Pronađena vrata nisu pripadala nestalom zrakoplovu' Slika nije dostupna Crna obljetnica Misterij i godinu dana od nestanka: 'Bol obitelji ne može se opisati, još teže podnijeti'

13.07 - Malezijski premijer Najib Razak kazao je kako će ostaci zrakoplova biti transportirani u Francusku, u Tolouse. Ponovio je kako prve informacije govore da je riječ o zakrilcu Boeinga 777, ali da je prerano donositi zaključke da je riječ baš o malezijskom avionu.

Istražiteljima francuske agencije za nesreće u civilnom zrakoplovstvu će trebati 24 do 48 sati kako bi imali potvrdu je li uistinu riječ o malezijskom MH370, javljaju mediji.

Moraju utvrditi prije svega koliko su pronađeni dio aviona kao i kovčeg bili u vodi. Velika je enigma gdje je uopće pao MH370. La Reunion se nalazi gotovo 4000 kilometara udaljen od mjesta na kojem se malezijskom zrakoplovu izgubio trag i pitanje je jesu li ga morske struje mogle odnijeti toliko daleko. Potraga na području gdje se sumnjalo da je avion mogao pasti 8. ožujka 2014., u proteklij 14 mjeseci nije urodila plodom, štoviše niti i najmanjim tragom.

Ovo je najbolji trag koji su istražitelji do sada imali. 

12.37 - Dio brojeva koji se može razaznati na zakrilcu za koje se sumnja da je dio malezijskog zrakoplova poklapa se sa brojevima koji se nalaze u priručniku za Boeing 777.

 

11.30 - Blizu mjesta na obali otoka La Reunion gdje je u srijedu pronađeno krilo zrakoplova za koje se pretpostavlja da pripada Boeingu 777, pronađen je i kofer nekoliko sati kasnije, piše Metro. Policija je potvrdila informacije, a istražitelji će ga također pregledati.  

 

Zamjenik malezijskog ministra prometa izjavio je u četvrtak da je "gotovo sigurno" da ostaci koji su izbačeni na obalu francuskog otoka La Reunion na jugu Indijskog oceana pripadaju Boeingu 777, misteriozno nestalom u ožujku 2014. godine.

"Gotovo je sigurno da je zakrilce (pronađeno u utorak) dio zrakoplova Boeinga 777. Naš glavni istražitelj rekao mi je to", izjavio je zamjenik ministra prometa Abdul Aziz Kaprawi, a prenosi agencija Reuters.

Dosad nisu bili pronađeni nikakvi tragovi zrakoplova Boeinga 777 kompanije Malaysian Airlinesa koji je u ožujku 2014. nestao s 239 putnika i članova posade na letu MH370 iz Kuala Lumpura u Peking, pošto je neobjašnjivo skrenuo sa zacrtane rute. Od tada mu nema traga iako su poduzete intenzivne potrage u Indijskom ocenu i na zapadu Australije.

Njegov nestanak je jedna od najvećih zagonetki u povijesti civilnog zrakoplovstva.

PRONAĐEN MH370? Do obale doplutao dio krila zrakoplova

Malezija je objavila u četvrtak da je na otok La Reunion poslala svog istražitelja koji će utvrditi je li pronađeno zakrilce doista dio zrakoplova što je nestao 8. ožujka 2014., javlja France Presse.

"Poslao sam ekipu koja će provesti istragu", rekao je novinarima malezijski ministar prometa Dato Sri Liow Tiong Lai u okviru rasprave u UN-ovu Vijeću sigurnosti u New Yorku.

"Moramo provjeriti ostatke prije nego potvrdimo" da doista pripadaju nestalom zrakoplovu.

Tvrtka Boeing je u srijedu u priopćenju ponovila da podržava istragu i potragu za zrakoplovom na letu MH370.

Australija, koja koordinira u radovima međunarodne potrage za nestalim zrakoplovom u Indijskom oceanu pridružila se francuskoj istrazi, dodaje agencija AFP. (N.C/Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene