Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovnici prijete

Majka dječaka Baby P će dobiti trajnu zaštitu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćna mora za Britance u slučaju Baby P se nastavlja. Tamošnji mediji pišu kako će porezni obveznici financirati promjenu identiteta i trajnu policijsku zaštitu 27-godišnje majke osuđene za zanemarivanje 17-mjesečne bebe.

Nakon što izađe iz zatvora, Britanci će zaštitu i promjenu identiteta majke dječaka Baby P plaćati nekoliko milijuna funti, ukoliko taj prijedlog, koji upravo sastavljaju njezini odvjetnici, odobri sud.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja Slika nije dostupna Kazna za zanemarivanje Majka Baby P rasplakala se tek na presudu

Stanovnici Velike Britanije javno su prokazali ženu čiji je identitet bio skrivan, a koja je proglašena kriva za zanemarivanje svog 17-mjesečnog sina kojeg je sadistički zlostavljao očuh. Zbog bijesa koji mnogi stanovnici osjećaju prema nemarnoj majci, odvjetnici će koristiti zakon o ljudskim pravima kako bi dokazali da joj je život ugrožen.

Zlostavljači prijetnje primaju i u zatvoru, tako je zabilježen slučaj kada su najmoprimcu skrbnika Baby P-ja, koji je već bi osuđivan za pedofiliju, u ćeliju poslali žiletu s porukom ’Učini to sam ili ćemo mi umjesto tebe’, prenosi Daily Mail.

>> Očuh zlostavljao dječaka, a majka se žalila na dosadu 

>> Majka Baby P rasplakala se tek na presudu

>> Posinku slomio kralježnicu bacajući ga po sobi

Vjeruje se da odvjetnici već sastavljaju popis zahtjeva kako bi se osigurali da će dobiti trajnu zaštitu od javnosti.

To će uključiti novi dom, novu kuću, ime, te stalnu policijsku zaštitu za majku osuđenu za zanemarivanje preminulog djeteta. Vrlo je vjerojatno da će njezin zakonski tim tražiti doživotnu sudsku zabranu kojom će spriječiti bilo koga da otkrije njezin identitet i mjesto u kojem boravi.

Osuđeni za zločin nad preminulim djetetom, 27-godišnja majka, očuh i najmoprimac koji je živio s njima još čekaju izricanje kazne.

Iako mediji ne smiju objaviti njihov identitet prije izricanja presude, javnost već zna o kome se radi te javna mjesta obljepljuju plakatima s imenom zlostavljača nesretnog dječačića. Na Facebooku je osnovana grupa ‘Ubojice Baby P-ja trebale bi biti obješene, utopljene i raščetvorene’ koja broji 32.000 članova.

Osuđena majka rodila je još jedno dijete tijekom boravka u zatvoru, a maksimalna kazna koju može dobiti za djelo za koje je osuđena je 14 godina zatvora, ali na slobodi bi se mogla naći i za pet godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene