Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojeli joj mozak

Lubanja djevojke dokaz: Prvi doseljenici u Ameriku bili su ljudožderi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon opsežnih arheoloških iskapanja i detaljnih analiza stručnjaci su zaključili kako se prva tura doseljenika, koji su iz Engleske 1609. godine doplovili u Ameriku, u jednom trenutku okrenula kanibalizmu

Oko 300 kolonizatora koji su sredinom svibnja 1609. godine s britanskog otočja doplovili na američki kontinent kako bi na području današnje Virginije osnovali Jamestown, u jednom su se trenutku, prema upravo objavljenim nalazima arheoloških iskapanja, okrenuli kanibalizmu. Zima je te godine u Americi bila izrazito oštra zbog čega doseljenicima mjesecima nisu stizale nove zalihe hrane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon 54 godine FOTO Rješava li ova fotografija misterij nestanka jednog od Rockefellera? Slika nije dostupna Otkud je? FOTO Misterij na plaži: Otkrivena lubanja djeteta

>> Policajac kanibal: Planirao skuhati i pojesti ženu

Kada su sve što su donijeli sa sobom pojeli, počeli su vrebati jedni druge, s obzirom da se s domorocima baš i nisu slagali. Do trenutka kada im je stigla nova pošiljka hrane, na životu ih je ostalo tek 60, piše Guardian. Nije jasno koliko ih je pojedeno, ali da je kanibalizma sasvim sigurno bilo, dokazuje najmanje jedan kostur 14-godišnje djevojke.

Na njezinoj su lubanji vidljivi tragovi rezova i snažnih udaraca - pretpostavka je da su je smrskali kako bi iz nje izvadili mozak i drugo mekano tkivo. Prije toga su je vjerojatno ubili.

Doug Owsley, forenzički antropolog iz muzeja Smithsonian u Washingtonu koji je sudjelovao u arheološkim iskapanjima kaže kako je u receptima iz 17. stoljeća mozak naveden kao specijalitet. 'Istina, u receptima se nije mislilo na ljudski mozak, ali često se jeo mozak životinjskog porijekla', kaže Owsley, napominjući da su kolonizatori bili očajni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene