Obavijesti Video Pretražite Navigacija

London: Četvorni metar stoji 38. 000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Želite li kupiti nekretninu u elitnom dijelu Londona, za metar četvorni morat ćete izdvojiti oko 38.000 eura, ako vas zanima stan u Monaku m2 stajat će vas 33.000 eura, u New Yorku oko 25.000 eura, a u Hong Kongu 'samo' 20.000 eura, prema "Izvješću o bogatstvu 2007." što ga je izdala britanska konzultantska tvrtka Knight Frank u suradnji sa Citi Private Bank.

Izvješće ukazuje na rastući utjecaj bogatih pojedinaca - onih s više od pet milijuna funti prihoda raspoloživog za ulaganja - na svjetska tržišta nekretnina. Cijene nekretnina u centru Londona proteklih godina premašile su one u glavnim regionalnim i na nacionalnim tržištima, rekao je Knight Frank, dodavši kako su cijene najskupljih nekretnina u tome gradu tijekom 2006. porasle u prosjeku za više od 14 posto.

Pročitajte i ovo Greta Thunberg Uhićena tijekom prosvjeda Počinje suđenje Greti Thunberg: "Ova zemlja prostire crveni tepih klimatskim kriminalcima!" Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

Iza četiri spomenuta grada do rednog broja deset smjestili su se Tokio, Cannes, St. Tropez, Sydney, Pariz i Rim s nešto nižim cijenama m2 za nekretnine, a u Dublinu, Birminghamu, Edinburghu i Manchesteru m2 stana možete kupiti 'već' za 4.500 do 6.000 eura. Ti su gradovi po cijenama nekretnina na rednim mjestima od 17. do 22.

Šef odjela istraživanja u konzultantskoj tvrtki Knight Frank, Liam Bailey očekuje nastavak trenda porasta cijena i potražnju na tržištu luksuznih nekretnina u svijetu. Među najatraktivnijim će se lokacijama, prema njegovu mišljenju uskoro naći nekretnine u ruskim gradovima Sankt Peterburgu i Moskvi, indijskim New Delhiju i Bombaju, te Guangzhou i Pekingu u Kini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene