Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Litvinenkovo stanje još gore?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijatelj otrovanog bivšeg ruskog špijuna Aleksandera Litvinenka izjavio je kako on izgleda lošije no prije nakon što ga je posjetio u bolnici u Londonu.

"Danas je izgledao mnogo lošije", rekao je Alex Goldfarb u telefonskom razgovoru za Associated Press. "Mršaviji je, izgleda iscrpljenije i puno teže govori", dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rusi zabranili Britancima ispitivanje Trepaškina Slika nije dostupna Britanci traže pomoć Rusije, Grci testiraju na polonij

No, Sveučilišna bolnica u Londonu u priopćenju je objavila kako se stanje bivšeg agenta KGB-a nije pogoršalo i da je situacija stabilna.

Litvinenko se liječi se na jedinici intenzivne skrbi nakon trovanja nepoznatom supstancom 1. studenoga, koje je rezultiralo gubitkom kose i oštećenjem živčanog i imunološkog sustava.

Liječnici su prvotno smatrali da je otrovan metalom talijem, ali sada kažu kako se radilo o nečem drugom, možda radioaktivnoj tvari.

Protuteroristički odjel Scotland Yarda istražuje trovanje za koje prijatelji i i disidenti kažu kako je izvedeno po nalogu ruske vlade. 

Litvinenko je zatražio azil u Velikoj Britaniji 2000., i nepopustljiv je kritičar Kremlja i ruskih sigurnosnih službi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene