Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije uspio'

Liječnika slomila smrt 19-godišnjeg pacijenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je ovo česta pojava u našem poslu, pacijenti koje gubimo obično su stari, bolesni ili kombinacija te dvije stvari, napisao je kolega muškarca sa slike.

Čuti da nam je umro član obitelji grozno je iskustvo. U tim trenucima svi će naravno pružiti podršku članovima obitelji i prijateljima preminulog. No, ti smrtni slučajevi emocionalno slamaju i liječnike koji obitelji moraju prenijeti tužnu vijest.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Liječnik stavlja jednokratne rukavice nije ga poslao u bolnicu Zagorski liječnik optužen zbog nesavjesnog liječenja: Pacijent umro od trovanja alkoholom

Dokaz tome je nedavno objavljena fotografija na Redditu koja prikazuje liječnika hitne pomoći iz Kalifornije kojeg je 'slomila' smrt 19-godišnjeg pacijenta.

Mogu li ove spoznaje pomoći liječnicima, a i pacijentima?

'Čovjek na slici nije uspio spasiti jednog od svojih pacijenata. Iako je ovo česta pojava u našem poslu, pacijenti koje gubimo obično su stari, bolesni ili kombinacija te dvije stvari. Pacijent koji je umro imao je 19 godina', napisao je kolega muškarca s fotografije koji je objavio fotografiju bolnog trenutka.

Objasnio je i da je u roku nekoliko minuta liječnik zakoračio natrag u bolnicu visoko uzdignute glave. Fotografija je objavljena kao podsjetnik na emocionalni vrtuljak kroz koji liječnici na odjelima hitne pomoći prolaze svaki dan.

U komentarima ispod fotografije jedan liječnik napisao je kako zna da nisu svi isti, ali kada je u pitanju njihov posao, napisao je, ništa nije teže nego reći članovima obitelji da im je jedan član umro.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene