Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nije znao da će umrijeti

DNEVNIK SMRTI Liječnik opisao kako točno izgleda umiranje od ugriza zmije otrovnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doktora je jedna od najopasnijih zmija otrovnica ugrizla u - muzeju.

'Dnevnik smrti' koji je vodio doktor Karl Patterson Schmidt u detalje opisuje kako umire osoba koju je ugrizla zmija otrovnica.

Schimidt je umro od ujeda mlade boomslang zmije1957. godine, no tada još nije znao da će umrijeti. Vrijeme između ugriza i smrti, a to je trajalo cijeli jedan dan, proveo je radeći bilješke o svojem stanju.

Zmija ga je ugrizla u muzeju u Chicagu gdje je donijeta iz zoološkog vrta u kojem nisu znali o kojoj je vrsti riječ. Kako je doktor opisao u dnevniku, do smrtonosnog ugriza došlo je dok ju je držao u rukama - nije se koristio uobičajenim tehnikama, a nikome nije jasno zašto.

Pročitajte i ovo Screenshot Zastrašujuća neman VIDEO Otkrivena divovska anakonda iz Amazone: Teška je 200 kilograma, a glava joj je veličine ljudske Slika nije dostupna preporuke Ministarstva Zmije se bude iz zimskog sna: Evo kako ih izbjeći i što napraviti ako vas ugrize otrovnica

Znanstvenici pobili jednu od najpoznatijih legendi

U idućim satima Schmidt opisuje svu muku koju prolazi - 'jako mi je hladno', 'tresem se', 'počeo sam krvariti iz usta'... Otrov ove zmije dovodi do toga da osoba iskrvari do smrti. Jedna od posljednjih bilješki zapisana je jutro nakon ugriza:

'Krvarim iz trbuha. Iz nosa i usta stalno mi kaplje krv.'

Ubrzo nakon toga, Schimidt je ustao i osjeao se toliko dobro da je otrčao u muzej gdje je radio kako bi im rekao da će doći na posao idući dan. No, ubrzo mu je opet bilo loše te je umro. Autopsija je pokazala da je došlo do velikog unutarnjeg krvarenja, piše Independent.

Dugotrajno umiranje stručnjaci su objasnili time što je zmija bila vrlo mlada i zakačila je Schmidta samo jednim zubom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene