Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Doktora je jedna od najopasnijih zmija otrovnica ugrizla u - muzeju.


'Dnevnik smrti' koji je vodio doktor Karl Patterson Schmidt u detalje opisuje kako umire osoba koju je ugrizla zmija otrovnica.

Schimidt je umro od ujeda mlade boomslang zmije1957. godine, no tada još nije znao da će umrijeti. Vrijeme između ugriza i smrti, a to je trajalo cijeli jedan dan, proveo je radeći bilješke o svojem stanju.

Zmija ga je ugrizla u muzeju u Chicagu gdje je donijeta iz zoološkog vrta u kojem nisu znali o kojoj je vrsti riječ. Kako je doktor opisao u dnevniku, do smrtonosnog ugriza došlo je dok ju je držao u rukama - nije se koristio uobičajenim tehnikama, a nikome nije jasno zašto.

Vezani članci Zmija u salonu Šok na radnom mjestu: Zmija uskočila s ulice i prekinula sastanak Poskok (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Najezda zmija u susjedstvu: Ženu ugrizla riđovka, pa dok je išla prema hitnoj, stala na – poskoka

Znanstvenici pobili jednu od najpoznatijih legendi

U idućim satima Schmidt opisuje svu muku koju prolazi - 'jako mi je hladno', 'tresem se', 'počeo sam krvariti iz usta'... Otrov ove zmije dovodi do toga da osoba iskrvari do smrti. Jedna od posljednjih bilješki zapisana je jutro nakon ugriza:

'Krvarim iz trbuha. Iz nosa i usta stalno mi kaplje krv.'

Ubrzo nakon toga, Schimidt je ustao i osjeao se toliko dobro da je otrčao u muzej gdje je radio kako bi im rekao da će doći na posao idući dan. No, ubrzo mu je opet bilo loše te je umro. Autopsija je pokazala da je došlo do velikog unutarnjeg krvarenja, piše Independent.

Dugotrajno umiranje stručnjaci su objasnili time što je zmija bila vrlo mlada i zakačila je Schmidta samo jednim zubom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook