Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Na intenzivnoj je njezi

Liječnici Silvija Berlusconija otkrili detalje o njegovu stanju, ministar vanjskih poslova poručio: "Nadamo se da će se lav uskoro vratiti"

Bivši talijanski premijer SIlvio Berlusconi dugo boluje od leukemije, a trenutno se liječi u jedinici intenzivne skrbi zbog plućne infekcije, rekli su u četvrtak njegovi liječnici.

Liječnici Silvija Berlusconija u priopćenju su kazali da ima kroničnu mijelomonocitnu leukemiju. Trenurno se nalazi u "jedinici intenzivne skrbi radi liječenja plućne infekcije", kaže se u priopćenju te dodaje da je ta bolest vezana uz njegov rak krvi.

Osamdesetšestogodišnji Berlusconi već je počeo s kemoterapijom, objavile su talijanske novinske agencije ANSA i Adnkronos u četvrtak popodne, citirajući izvore bliske Berlusconiju.

Prvu dozu već je navodno primio u srijedu navečer.

Berlusconi je primljen u milansku bolnicu San Raffaele u srijedu zbog kardiovaskularnih i respiratornih problema i otad je na odjelu intenzivne njege.

Bivši premijer u stabilnom je stanju, rekao je talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani.

Tajani, potpredsjednik Berlusconijeve stranke Naprijed Italija na talijanskoj je televiziji u četvrtak ujutro rekao da je razgovarao preko telefona s njegovim liječnikom Albertom Zangrillom.

Prema priopćenju, Berlusconi je proveo "mirnu noć" u bolnici.

"Nadamo se da će se lav uskoro vratiti. Nikad se nije predao", rekao je Tajani te dodao: "Ostajemo optimistični".

Pročitajte i ovo Silvio Berlusconi bivši premijer Silvio Berlusconi završio na intenzivnoj njezi na kardiološkom odjelu u milanskoj bolnici

U srijedu su Berlusconija u bolnici posjetili djeca i brat Paolo, javili su mediji. Napuštajući bolnicu, brat je navodno rekao novinarima "Njegovo stanje je stabilno, on je stijena".

Politički saveznici bivšem su premijeru uputili dobre želje. Premijerka Giorgia Meloni poželjela je Berlusconiju "brz oporavak iz dubine srca". "Forza, Silvio!" napisala je u srijedu na Twitteru.

Kad je Berlusconijevo ime prozvano tijekom glasanja u Senatu, uz napomenu da je čelnik stranke Forza Italia odsutan, među zastupnicima se prolomio pljesak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna stranka ga demantira Berlusconi se hvali da je s Putinom razmijenio "simpatična pisma" i boce votke i vina

Tek prošlog četvrtka Berlusconi je pušten nakon četiri dana boravka u istoj bolnici. Službeno se govorilo o rutinskim pregledima. Međutim, prema izvješćima, Berlusconi se već liječio od kardiovaskularnih problema.

Čelnik vladajuće stranke Naprijed Italija godinama je lošeg zdravlja.

Potkraj 2020. godine bolovao je od infekcije koronavirusom i upale pluća, a prošle godine bio je hospitaliziran zbog infekcije mokraćnog sustava. 2016. je operirao srce.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene