Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lajčak će zaustaviti pozive za odcjepljenje Republike Srpske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak upozorio je da moraju biti zaustavljeni pozivi na odcjepljenje Republike Srpske (RS) od Bosne i Hercegovine nakon što je nedavno proglašena neovisnost Kosova.

"Proglašenje neovisnosti Kosova neće znatno utjecati na stanje u BiH, ali pozivi na odcjepljenje RS moraju biti zaustavljeni i bit će zaustavljeni vrlo brzo", rekao je Lajčak u izjavi koju u četvrtak prenosi banjalučki internet portal Banjalukalive.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbio komentirati sankcije Dodik odbacio mogućnost odustanka od referenduma Slika nije dostupna Prekinuo bi koridor Mesić bi poslao vojsku ako RS raspiše referendum

Lajčak je upozorio da on kao visoki predstavnik međunarodne zajednice može mnogo učiniti da bi se prestalo s pozivima za odcjepljenje RS i da se tako nešto od njega i očekuje.

Te Lajčakove najave dolaze nakon što je premijer Republike Srpske Milorad Dodik nedavno u svojim istupima više puta zaprijetio odcjepljenjem RS, unatoč prošlotjednom zaključku Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira da se odcjepljenje neće dopustiti.

Parlament RS je 22. veljače donio rezoluciju koja zagovara odcjepljenje.

Po Lajčakovim riječima, većina građana u BiH, bez obzira na nacionalnu pripadnost i međuentitetske granice, želi ući u Europsku uniju unatoč antizapadnim prosvjedima u Republici Srpskoj zbog neovisnosti Kosova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene