Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodik prijavio devet osoba

RS kazneno prijavio više stranih i domaćih dužnosnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Republike Srpske podnijela je Tužiteljstvu BiH kaznenu prijavu protiv devet osoba, među kojima su i zamjenik visokoga međunarodnog predstavnika Raffi Gregorian te više stranih i domaćih tužitelja, a taj je postupak visoki predstavnik Miroslav Lajčak ocijenio izravnim izazivanjem međunarodne zajednice.

Vlasti Republike Srpske podnijele su prijavu tvrdeći da organizirana skupina međunarodnih i domaćih dužnosnika, nevladinih udruga i dijela medija kriminalizira premijera Milorada Dodika i ministre u Vladi, napose istragom o gradnji zgrade Vlade RS-a u Banjoj Luci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dodik i dalje protiv Lajčaka Slika nije dostupna Dodik: Odbiti Lajčakove odluke

'Gregorian je visokorangiran američki diplomat i moj zamjenik. On i međunarodna zajednica nemaju se čega plašiti. Ne trebamo ići u neku daleku prošlost da zaključimo kako se obično završi izazivanje međunarodne zajednice. U tom sukobu već postoji velik gubitnik, a to je Milorad Dodik i Republika Srpska, jer je to ponašanje koje EU ne može razumjeti', izjavio je Lajčak, komentirajući najnovije događaje u Banjoj Luci.

Premijer RS-a Dodik izjavio je novinarima kako je tužba protiv Gregoriana utemeljena na brojnim potezima koje je poduzeo protiv vlasti u Republici Srpskoj.

Kaznena prijava je podnesena protiv vršitelja dužnosti glavnog tužitelja BiH Milorada Barašina, međunarodnog tužitelja Tužiteljstva BiH Harryja Furlana, prvog zamjenika visokog predstavnika za BiH Raffija Gregoriana, voditelja Odjela za organizirani kriminal Tužiteljstva BiH Davida Apchera, suca Suda BiH Šefke Šahbegovića, zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH Dragana Lukača, urednika magazina '60 minuta' Federalne televizije BiH Bakira Hadžiomerovića, banjolučkog dopisnika političkog magazina '60 minuta' i vlasnika lista 'Patriot' Slobodana Vaskovića te predsjednika nevladine udruge 'Narodni front' u Banjoj Luci Dragomira Babića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene