Obavijesti Video Pretražite Navigacija
više od stotinu ranjenih

Krvavi napadi na prepunoj tržnici: Samoubilački dvojac aktivirao pojase s eksplozivom, poginulo više od 30 ljudi

U dvostrukom bombaškom napadu u Bagdadu poginule su najmanje 32 osobe.

Trideset i dvije osobe su ubijene, a 110 ih je ranjeno u četvrtak u dvostrukom samoubilačkom bombaškom napadu na tržnici u Bagdadu, prvom takvom napadu u posljednjih nekoliko godina, kazali su sigurnosni i medicinski izvori.

Najsmrtonosniji je to napad u iračkoj prijestolnici u više od tri godine, podsjeća AFP.

Vlasti su priopćile da su sve preminule osobe ubijene na licu mjesta te da nitko još nije podlegao zadobivenim ranama u jednoj od bolnica u koju su dovezene žrtve napada.

Iračka vojska objavila je da su se dvojica napadača s pojasima s eksplozivom raznijela među trgovcima na prepunoj tržnici na Trgu Tajaran u središtu grada.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Pročitajte i ovo Bombaški napad u Afganistanu - 1 na putu prema zatvoru Krvavi napad na liječnike: Petero poginulih u Afganistanu u eksploziji podmetnute bombe

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drugi napad Nekoliko ljudi ranjeno u bombaškom napadu na nemuslimanskom groblju u Saudijskoj Arabiji

Samoubilački napadi rijetkost su u Bagdadu od poraza Islamske države 2017. Posljednji se dogodio u siječnju 2018. na istom mjestu. Tada je poginulo 27 ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene