Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U pobuni u zatvoru u gradu Cascavel na jugu Brazila ubijena su četiri zatvorenika i nekolicina je ranjena, dok su dva zatvorska čuvara taoci.


U tjeku su pregovori dužnosnika i vođa zatvorenika kako bi se prekinulo nasilje i ubojstva.

Vezani članci Koronavirus Crni rekord u Brazilu: U jednom danu više od 4000 preminulih, bolnice su preplavljene oboljelima Brazilske specijalne postrojbe (Foto: Arhiva/AFP) Svjedok krvave pljačke u kojoj je ubijeno najmanje 12 ljudi: "Nisam mogao spavati od pucnjave"

Dvojici zatvorenika odrubljene su glave, a drugu dvojicu su ostali zavorenici bacili s krova zgrade u smrt. Dvojica čuvara su oteta i drže iha kao taoce u pobuni koja je počela u nedjelju ujutro.

Zatvorenici prekrili nadzorne kamere, gađali ih gumenim mecima

Pregovore s ciljem normalizacije situacije danas će biti nastavljeni. Šeszdeset posto zatvora je tijekom noći i dalje bilo pod kontrolom zatvorenika.

Zatvoru su uskraćena voda i struja, ističu dužnosnici i navode da policajci čuvaju zatvor radi zaustavljanja daljeg širenja pobune, prenosi agencija AFP.

Lokalni mediji su prikazali zatvorenike, čija su lica prekrivena improvizovanim fantomkama, kako tuku muškarce koje su držali s užadi oko vrata na krovu jedne od zgrada.

U pobunu je uključeno najmanje 700 zatvorenika koji pljačkaju i pale i uništavaju dijelove objekta pod svojom kontrolom, a nasilje između zatvorenika najvjerovatnije uključuje pripadnike suparničkih narko bandi, dodaje BBC.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook