Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oteti u meksiku

Krenuli na operaciju, završili u kandžama otmičara: Dvoje Amerikanaca ubijeno, jedan ranjen

Od četvero Amerikanaca koji su oteti u petak u Meksiku, dvoje ih je ubijeno, a jedan je ozlijeđen.

Dvojica od četvero Amerikanaca, koje su u petak u sjeveroistočnom Meksiku oteli naoružani napadači, pronađeni su mrtvi, a dvoje preživjelih vratilo se u Sjedinjene Države, priopćila je lokalna vlada u utorak.

"Od njih četvero, dvoje je umrlo, jedna osoba je ozlijeđena, a druga je dobro", rekao je Americo Villarreal, guverner pogranične države Tamaulipas u razgovoru s meksičkim predsjednikom Andresom Manuelom Lopezom Obradorom koji je održao dnevnu konferenciju za medije.

Državni odvjetnik Tamaulipasa Irving Barrios kasnije je na Twitteru napisao da je dvoje preživjelih Amerikanaca predano američkim dužnosnicima na granici s Teksasom. Meksički dužnosnik rekao je Reutersu da jedina žena u skupini nije ozlijeđena.

ABC News u ponedjeljak je objavio da je riječ o Amerikancima Shaeedu Woodardu, Zindellu Brownu, Lataviji "Tay" McGee i Ericu Jamesu Williamsu. McGee i Williams su preživjeli.

Pročitajte i ovo Ilustracija FBI nudi nagradu Naoružani napadači ubili jednu osobu i oteli četvero ljudi: Išli su na operaciju skidanja sala, a otmičari su ih zamijenili za krijumčare droge

Pročitajte i ovo Otmičari iz Vermonta Pokušaj otmice Scene kao iz filma: Vezana pobjegla otmičarima u njihovom vozilu

Williams je na liječenju u bolnici u Brownsvilleu u Teksasu koja se nalazi preko granice s Matamorosom, gradom u Tamaulipasu u koji su njih četvoro ušli u Meksiko, rekao je dužnosnik. CNN je objavio da je Amerikanac teško ozlijeđen.

Četvorka je bila u bijelom kombiju kada su ušli u Matamoros u petak. Naoružani napadači pucali su na njih nedugo nakon što su prešli u Meksiko, a zatim su ih strpali u drugo vozilo prije nego što su pobjegli s mjesta događaja, priopćilo je američko veleposlanstvo u Meksiku. Meksički prolaznik ubijen je u trenutku otmice, rekle su vlasti.

Američki mediji izvijestili su da je McGee putovala s još troje Amerikanaca u Meksiko na estetsku operaciju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene