Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAPETOSTI RASTU

Glasnogovornik Kremlja: "Informacije koje dolaze sa Zapada pune su histerije i laži. Kijev se sprema za napad"

Dimitrij Peskov (Foto: Dnevnik.hr)
Dimitrij Peskov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Kremlj je u ponedjeljak optužio Sjedinjene Države i njihove saveznike za podizanje napetosti najavom jačanja snaga NATO-a u istočnoj Europi i evakuacijom obitelji diplomata iz američkog veleposlanstva u Ukrajini.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je mogućnost da vojni sukob u istočnoj Ukrajini inicira ukrajinska strana veći nego ikad.

Peskov je rekao da je Ukrajina rasporedila velik broj vojnika u blizini granica s odmetnutim regijama koje su pod nadzorom proruskih separatista što, po njegovu mišljenju, znači da se Kijev priprema napasti ih.

Ukrajina te optužbe opetovano niječe.

Peskov je istaknuo da su informacije koje dolaze sa Zapada pune "histerije" i "laži".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GOMILANJE VOJNIKA I ORUŽJA Nema smirivanja ukrajinske krize: "Na djelu je snažan hibridni rat. To može riješiti isključivo i samo široki diplomatski okvir"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovor na prijetnje Britanija povlači ljude iz veleposlanstva u Kijevu: "Postoji vrlo značajn rizik od invazije Rusije na Ukrajinu"

NATO je u ponedjeljak objavio da stavlja svoje snage u stanje pripravnosti i da će u istočnu Europu poslati još brodova i zrakoplova kao odgovor na gomilanje ruskih snaga kod ukrajinske granice.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene