Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazili žaljenje

Biden rekao da je Rusija globalna prijetnja SAD-u, Kremlj odgovorio: "To je širenje mržnje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kremlj je u ponedjeljak priopćio kako je ocjena demokratskog kandidata za američkog predsjednika Joea Bidena da je Rusija najveća prijetnja američkoj nacionalnoj sigurnosti ne samo pogrešna već također potiče i mržnju prema Rusiji.

Objava Kremlja stiže tek nešto više od tjedan dana pred američke izbore 3. studenoga, a u anketama Biden vodi ispred Trumpa.

"Apsolutno se ne slažemo s Bidenovom procjenom. Možemo samo izraziti žaljenje što se na takav način širi mržnja prema Ruskoj Federaciji", kazao je Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja.

Biden je u nedjelju u emisiji CBS-a 60 minutes naveo Rusiju kao najozbiljniju globalnu prijetnju SAD-u, dok je Kinu nazvao tek najvećim konkurentom.

"Mislim da najveću prijetnju Americi, što se tiče ugrožavanja naše sigurnosti i naših saveza, predstavlja Rusija", rekao je Joe Biden.

Rusija je također odbacila optužbe američkih obavještajnih službi za pokušaje miješanja u ovogodišnje izbore.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je ranije hvalio Donalda Trumpa jer je isticao da želi izgraditi bolje odnose s Moskvom, kazao je da će Rusija surađivati s bilo kojim američkim vođom, no nije propustio reći da se Joe Biden služi oštrom, proturuskom retorikom.

Pročitajte i ovo Osobna iskaznica Donalda Trumpa u napetoj atmosferi Posljednji okršaj Trumpa i Bidena uoči izbora pratite UŽIVO od 3 sata na portalu DNEVNIK.hr

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vodič kroz američke izbore Kako funkcionira elektorski sustav, što su to "swing" države i zašto pobjednika možda nećemo znati odmah

Odnosi Moskve i Washingtona potonuli su na razinu iz hladnog rata nakon što je Rusija 2014. anektirala ukrajinski Krim. Biden je tada obnašao dužnost potpredsjednika u mandatu Baracka Obame.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene