Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koštunica za prekid odnosa sa svakim tko prizna Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokratska stranka Srbije pod vodstvom Vojislava Koštunice predložila je zaoštravanje odnosa sa svim zemljama, a osobito članicama NATO-a, koje priznaju bilo kakav oblik neovisnosti Kosova.

DSS je taj prijedlog jučer dostavio predsjedniku Srbije, Borisu Tadiću, piše danas Blic pozivajući se na izvore bliske Vladi Srbije. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Slika nije dostupna Tadić protiv prekida odnosa sa zemljama koje su priznale Kosovo

Blicov izvor kaže da to praktično znači da Koštunica predlaže prekid diplomatskih odnosa sa svim zemljama koje priznaju bilo kakav oblik nezavisnosti Kosova. 

U prijedlogu piše i da bi buduća vlada, ako rješenje za Kosovo Srbiji bude nametnuto, trebala zauzeti jasan stav u vezi s daljnjim integracijama u NATO. 

Taj dokument temelj je platforme s kojom je DSS ušao u pregovore o budućoj vladi i postavio je kao uvjet za njezino formiranje.

Predstavnici DSS-a zatražili su što skoriji Tadićev odgovor na njihov prijedlog.

Nakon konzultacija s predstavnicima DSS-a i NS-a, iz Tadićeva je ureda priopćeno da su predstavnici narodnjačke koalicije predsjedniku Tadiću prenijeli kako je platforma te koalicije o Kosovu 'preduvjet za formiranje vlade' te da je njome predviđeno 'eventualno reagiranje Srbije u slučaju nametnutog rješenja za budući status Kosova'.


Čelnik G17 plus Mlađan Dinkić rekao je kako je platforma države određena u Skupštini 2006. godine te da, ako DSS smatra da je treba mijenjati, to treba i predložiti.

'G17 plus smatra da je potrebno pronaći uistinu pravi kompromis za konačni status Kosova, naravno, na miran način', rekao je Dinkić i dodao kako o tom pitanju imaju isti stav kao predsjednik Srbije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene