Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koštunica: U novom ustavu Kosovo sastavni dio Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako dođe do nametanja rješenja za status Kosova, odnosno njegove neovisnosti, premijer Srbije Vojislav Koštunica će predložiti da se u novom srbijanskom ustavu navede da je Kosovo sastavni dio Srbije.

Ustav će tamo stupiti na snagu kada se za to steknu uvjeti, rekao je za list "Blic" od četvrtka Koštuničin savjetnik Aleksandar Simić.

Pročitajte i ovo Branko Smerdel komentirao Milanovićevu odluku da se kandidira na parlamentarnim izborima predsjednikova bomba Oglasio se stručnjak koji je pisao Ustav, evo što kaže o Milanovićevu potezu Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

To su ta pravna i diplomatska sredstava kojima će se Srbija boriti protiv nametnutog rješenja za Kosovo, rekao je Simić, pojašnjavajući riječi srbijanskog premijera "da bi Srbija na eventualnu neovisnost južne pokrajine odgovorila svim pravnim sredstvima". Simić je dodao da sličan stav imaju i drugi dužnosnici Srbije.

- Premijer je osobno predložio ideju po kojoj bi se južna pokrajina tretirala kao dio Srbije. Za to je već postojao primjer kada je riječ o Demokratskoj Republici Njemačkoj i Saveznoj Republici Njemačkoj, kaže Simić. 

- U ustavu Savezne Republike Njemačke postojala je odredba po kojoj se DDR tretirao kao dio teritorija Njemačke. Ona je predviđala da će se ustav SRNJ primjenjivati na tom teritoriju kada se za to steknu uvjeti. U našem tekstu moglo bi stajiti takvo rješenje kada je riječ o Kosovu, zaključio je Simić za "Blic".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene