Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Politički predstavnici Srba sa sjevera Kosova podržali su prijedlog takozvanog funkcionalnog odvajanja od Albanaca i 'tendencioznom' nazvali izjavu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića koji je rekao kako se tim planom zapravo predlaže podjela Kosova.


Predsjednik Zajednice srpskih naselja i općina Marko Jakšić izjavio je da je na sinoćnjem sastanku sa srbijanskim ministrom za Kosovo Slobodanom Samardžićem 'zajednički izraženo žaljenje što se Tadićevo mišljenje o planu apsolutno poklapa s mišljenjem kosovskog premijera Hashima Thaqia'. 

Vezani članci Slika nije dostupna 'Tužit ćemo Srbiju za genocid i tražiti ratnu odštetu' Slika nije dostupna FOTO Zbog ilegalaca s Kosova, pojačane kontrole na granicama

'Tumačenja srbijanskog predsjednika Borisa Tadića su zlonamjerna i tendenciozna i na istoj su liniji kao i kosovska Vlada koja taj plan odbija', rekao je Jakšić.

Plan koji je predložio srbijanski ministar za Kosovo Slobodan Samardžić odbile su i vlasti u Prištini, a Ujedinjeni narodi još nisu na njega odgovorili. Planom se predlaže da u kosovskim općinama sa srpskom većinom cjelokupna vlast, upravna i sudska, bude u rukama tamošnjih Srba.