Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovski Srbi nezadovoljni izjavom Borisa Tadića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politički predstavnici Srba sa sjevera Kosova podržali su prijedlog takozvanog funkcionalnog odvajanja od Albanaca i 'tendencioznom' nazvali izjavu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića koji je rekao kako se tim planom zapravo predlaže podjela Kosova.

Predsjednik Zajednice srpskih naselja i općina Marko Jakšić izjavio je da je na sinoćnjem sastanku sa srbijanskim ministrom za Kosovo Slobodanom Samardžićem 'zajednički izraženo žaljenje što se Tadićevo mišljenje o planu apsolutno poklapa s mišljenjem kosovskog premijera Hashima Thaqia'. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

'Tumačenja srbijanskog predsjednika Borisa Tadića su zlonamjerna i tendenciozna i na istoj su liniji kao i kosovska Vlada koja taj plan odbija', rekao je Jakšić.

Plan koji je predložio srbijanski ministar za Kosovo Slobodan Samardžić odbile su i vlasti u Prištini, a Ujedinjeni narodi još nisu na njega odgovorili. Planom se predlaže da u kosovskim općinama sa srpskom većinom cjelokupna vlast, upravna i sudska, bude u rukama tamošnjih Srba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene