Ilustracija (Foto: Getty Images)
Ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Kosovska vlada poručila je da želi zabraniti kockanje na deset godina uslijed smrti dvoje zaposlenika kasina ovoga mjeseca koji su u dva različita grada ubijeni tijekom pljačke.


Nakon tih pogibija carinske službe izvršile su pretres na desetke kladioničarskih i lokala za kockanje te su spoznale da većina njih nije zakonita. Zaplijenili su više od sto aparata za kockanje.

Vezani članci Prosvjed u Prištini Novo stravično otkriće u slučaju koji je potresao Kosovo: Djevojčica (11) bila je silovana više od godinu dana? Prosvjed u Prištini Užas u susjedstvu: Petorica silovala djevojčicu usred bijela dana, tisuće ljudi prosvjeduju na ulicama

Premijer Ramush Haradinaj rekao je kako će samo državna lutrija moći djelovati.

"To je potpuni kaos, potpuno zlostavljanje, i dobro je što ćemo to zaustaviti", rekao je Haradinaj na konferenciji za medije nakon što je potez odobrila vlada te sad ide na izglasavanje u parlament.

Industrija kockanja narasla je naglo u proteklih deset godina. Udruženje kockara Kosova sada zapošljava 4000 radnika. Ruzhdi Kosumi, koji je vlasnik 14 lokala za kockanje, kaže kako će sada 40 njegovih radnika biti bez posla.

"Odluka da nas zatvore došla je nakon što su naša dva radnika ubijena. Ovo je besmislica. Izgubili smo ljude i sada gubimo i svoje poslove", rekao je Kosumi za Reuters.

Gotovo je trećina stanovnika Kosova nezaposlena, a ta je zemlja jedna od najsiromašnijih u Europi. Ta zemlja s 1,8 milijuna stanovnika proglasila je neovisnost od Srbije 2008. godine. Od tada su politička nestabilnost, kriminal i korupcija držali su investitore podalje od dolaska na Kosovo. (Hina)

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju