Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljuju ispovijest pedofila

Kontroverzan dokumentarac izazvao brojna zgražanja: 'Ja sam pedofil. Molim vas, pomozite mi.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priču o Eddiju napravio je Steve Humphries, redatelj dokumentarca 'Pedofil u susjedstvu' koji će biti prikazan na Kanalu 4 u Velikoj Britaniji.

Eddie je 39-godišnjak ugodnog glasa, krije u sebi mračnu tajnu s kojom se bori veći dio svog života. Srami se sebe samog i gadi se sam sebi. On je - pedofil. Privlače ga djeca od četiri godine do predpuberteta. Unatoč tome, tvrdi da nikada nije pokleknuo pred svojim željama, piše Independent.

Eddie nema kriminalni dosje, što je potvrdila i policija. Imao je normalno djetinjstvo, bio je popularan u školi, bio je kapetan ragbi momčadi. Sve se činilo normalnim. Da je pedofil shvatio je tijekom svojih 20-tih.

'To je bio težak period. Imao sam neke djevojke koje sam volio, no shvatio sam da me stvarno fizički privlače djevojčice od četiri, pet, šest godina. Mnogi pretpostavljaju da ću zbog toga što tako osjećam odmah zlostavljati dijete, no ja nisam sposoban učiniti nešto takvo. Ne želim to činiti. Možda je to zato što me ne privlače isključivo djeca već i žene, svih godina.'

No, za pedofile to u stvari nije ništa čudno. Zbog toga su mnogi od njih u braku, imaju djecu i u stvari nisu prepoznati kao pedofili u sredini u kojoj žive.

U Velikoj Britaniji gotovo svakog tjedna 'pukne' neki pedofilski skandal. Procjenjuje se da na Otoku ima najmanje 50 tisuća pedofila pa čak do nekih 250 tisuća. Dr. Sarah Goode smatra da se protiv pedofilije treba boriti na drugačiji način, onaj koji uključuje razgovor s pedofilima prije nego što počine prvi prijestup, odnosno prije nego što počnu zlostavljati. Trebalo bi im pokušati pomoći prije.

Zbog svojih kontroverznih stavova izgubila je posao. Pokrenula je i internet forum za pedofile na kojem s njima komunicira direktno.

Pročitajte i ovo Ilustracija slučaj iz BiH Pedofil iz Posušja pušten iz zatvora zbog uzornog ponašanja, reagirala ogorčena majka žrtve Kardinal Jean-Pierre Ricard U FRANCUSKOJ Kardinal priznao da je zlostavljao djevojčicu: "Prije 35 godina ponašao sam se prijekora vrijedno, imala je 14 godina"

Pedofil skriven na Facebook stranici 'vrebao' žrtve

U Njemačkoj su pokrenuli pionirski projekt prevencije pedofilije zvan 'Darkfield' koji uključuje grupnu terapiju za pedofile, vježbe empatije prema žrtvama pa čak i lijekove za one pedofile koji trebaju pomoć zbog fizičkih sklonosti prema djeci. Uvjet je da nisu prekršili zakon i da priznaju:

'Da, ja imam problem sa svojim osjećajima prema djeci i želim da mi pomognete da ne dođem u napast i posrnem.'

Zašto netko uopće postane pedofil? Pokazalo se da će seksualno zlostavljano dijete postati zlostavljač kada odraste. No, Eddie primjerice, nije bio zlostavljan. Uzroke pedofilije stoga znanstvenici pokušavaju pronaći u ljudskom mozgu, i to od početka njegova razvoja još u maternici.

Redatelj dokumentarca prikazao je i drugu stranu priče, žrtve pedofila. Ian McFadyen bio je 1975. učenik u školi u Buckinghamshireu, jednoj od najboljih. No, bila je prepuna pedofila. Iana je zlostavljalo nekoliko učitelja, a najviše George Hill, ravnatelj.

'Bio je vrlo prijatelj mojih roditelja, inače vrlo ugodan, poput djeda. Netko kome se vjeruje. Pristupačan, komunikativan, pokroviteljski...

Bio sam polaskan svime time, želio sam bit u njegovom društvu. Sve dok me nije sodomizirao. Mislio sam da svi to znaju jer sam jedva hodao. Tako je bilo nekoliko godina. Došao sam u školu kao netko tko je vrijedan poštovanja. A oni su mi to oduzeli.'

Heroin je prvi put uzeo s 12 godina. Nudio se muškarcima, spavao s njima. Bilo mu je, kazao je, svejedno hoće li živjeti ili umrijeti. Ipak, uspio se vratiti na pravi put; oženjen je, radi kao savjetnik i priča svoju priču kako bi borba protiv pedofilije bila uspješnija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene