Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Konjsko meso pronađeno je prvi put u smrznutim lazanjama koje se prodaju u Njemačkoj, saznaje se u četvrtak od distributera, lanca supermarketa Real.


Real je već iz opreza povukao iz prodaje lazanje svoje jeftine robne marke "Tip" a testovi naručeni u laboratorijima potvrdili su u srijedu prisutnost konjskog mesa, priznala je tvrtka u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici.

Vezani članci Slika nije dostupna Novi skandal: Umjesto janjetine prodavali pseće meso?! Slika nije dostupna U 11 uzorkovanih proizvoda iz šest trgovačkih lanaca nema konjetine

>> Konjsko meso pronašli i u švicarskim lazanjama

Real ističe da se radi o mjeri poduzetoj "isključivo iz opreza jer ni u jednom trenutku opasnost po zdravlje potrošača nije zabilježena".

Distributerska tvrtka koja ima 316 trgovina u Njemačkoj potvrdila je da radi u suradnji s vlastima, opskrbljivačima i ministarstvom poljoprivrede kako bi se "poduzele sve mjere potrebne da mušterije kupuju samo besprijekorne proizvode".

"Vlasti moraju provjeriti kolika se količina konjetine nalazi u tim proizvodima", kazala je ministrica poljoprivrede Ilse Aigner u četvrtak na javnoj tv postaji ZDF.

Ističe, međutim, da su "tvrtke već reagirale povlačenjem sumnjivih proizvoda s tržišta". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook