Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliku Britaniju potresa novi skandal.


Rezultati analize mesa iz šest londonskih restorana koje je naručio BBC uznemirili su tamošnju javnost. Sumnja se da da 'janjeći' curry sadrži pseće meso, piše The Independent.

>> Jedu meso magarca i bizona, a da za to i ne znaju!

Naime, analiza je pokazala da meso u 'janjećem' curryju nije ni piletina, ni svinjetina, ni govedina, ni konjetina ili jaretina. Nagađa se da bi se moglo raditi o psećem mesu, ali službene potvrde još uvijek nema.

Osim toga, otkriveno je i da jelo koje se prodaje kao proizvod od govedine, u sebi ima vrlo mali udio govedine te da uglavnom sadrži sastojke od piletine.

Vezani članci Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija Skandal nad skandalima: Starije i ugrožene "cijepili" praznim špricama, pokrenuta hitna istraga Krave (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Umjesto janjetine s ličkih, jedemo onu s tuđih pašnjaka: Zašto domaći farmeri usred sezone nemaju kome prodati meso

Šokantnu vijest je prokomentirao i nutricionist Surinder Phull.

'Ovo je zastrašujuće. Ako se ne može identificirati od kojeg je mesa proizvod napravljen, pitanje je što je to? Od kuda je uvezeno? Gdje je životinja zaklana? Je li meso uopće higijenski ispravno? Ima li u njemu nekakvih bakterija?', upitao se.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook