Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Elizabetin nasljednik

Komunikacijska stručnjakinja o govoru novoga kralja: "Mislim da je ispunio sva očekivanja"

Britanski kralj Charles III. održao je svoj prvi govor. Obratio se naciji nakon smrti majke, kraljice Elizabete II. Njegov je govor komentirala komunikacijska stručnjakinja Dnevnika Nove TV Gabrijela Kišiček.

Na pitanje o tome kakav je dojam kralj svojim govorom ostavio na nju, Kišiček je kazala kako je to bio jedan jako lijep, primjeren i vrlo dostojanstven govor.

"Dakle, baš ono nešto što mislim da je britanska nacija očekivala. Izražavanje tuge, izražavanje žaljenja zbog gubitka, ali istovremeno pružanje utjehe. Mogli smo čuti u ovome govoru isticanje zajedništva, ujedinjenja nacije koja je proživjela toliko mnogo teških trenutaka, tako da će proživjeti i ovaj ako se drže zajedno. To je neka glavna poruka. Mislim da je ispunio sva očekivanja", istaknula je komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček.

Osvrnuvši se ne emocije u govoru novoga kralja, kazala je kako smatra da je kraljevska obitelj "poslovično suzdržana".

Pročitajte i ovo Charles III. Kraljev govor Charles III. u obraćanju poslao znakovitu poruku Harryju i Meghan te progovorio o nasljedniku Williamu

Pročitajte i ovo Kraljevska obitelj: Elizabeta II. i princ Philip s Charlesom i Annom povijesni trenutak Charles III. prisjetio se uspomena s majkom: "Jedan prizor nikada neću zaboraviti. Bili smo mali i kupali smo se, a onda je ona ušla"

"Isto tako je i novi kralj bio dostojanstven, suzdržan i možda malo distanciran. Međutim, emocije su se mogle iščitati malo na njegovom licu. Ali, to isticanje da je kraljica bila njegova majka i taj oproštaj od voljene majke koja odlazi ocu, to je nekako bilo dosta osobno i dosta emotivno, primjereno i suzdržano, ali očekivano. Ljudski i britanski", kazala je.

Istaknula je Kišiček kako smatra da se može promijeniti odnos nacije prema novom kralju kojeg do nedavno nisu simpatizirali

"Mislim da može. I ovim je obraćanjem pokazao potencijal. Podsjetila bih na govor koji je održao prilikom proslave jubileja. Tada se i našalio i bio je duhovit i pokazao se kao topla osoba. Mislim da je on zapravo već i tada počeo graditi neke simpatije i naklonost britanske javnosti. Mislim da će na kraju postati voljeni kralj", zaključila je Kišiček. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene