Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kina za svoju vojnu silu pokušava pridobiti mlađe generacije koje su odrastale na kompjuterskim igricama i ratnim filmovima, pa je tako snimila kontroverzni promotivni video koji podsjeća na brutalnu video igricu.


Propagandni video, koji je objavljen na stranici kineskog ministarstva obrane, prepun je eksplozija, ispaljenih projektila, snajpera i borbenih aviona, a sve uz prati rap glazba i agresivna lirika 'samo čekam naredbu ubij, ubij, ubij!'

'Ranije se jako pazilo da bi se izbjegla bilo kakva agresivnost, pjesme narodne armije pratili su orkestri', piše državni China Daily dodajući kako je pjesma 'Deklaracija bitke' napor kako bi se vojska približila mladima koji sve više izbjegavaju vojni rok.

U prvih nekoliko sekundi videa vidi se vojnik koji brižljivo priprema svoju uniformu da bi se u jednom trenutku začuo oštar, prijeteći glas koji upozorava: 'Rat može početi svakog trenutka - jesi li spreman?' '

Ipak osim glasnih pokliča i eksplozivnih scena, kojih se ne bi posramio ni Hollywood, najnoviji video kineske vojske nema tako dramatičnu poruku već samo onu da bi i mladi ljudi trebali biti odgovorni za svoju zemlju, rekao je pukovnik Wu Qian, glasnogovornik Ministarstva obrane a prenosi Telegraph.
 

Vezani članci Slika nije dostupna Što to "kuhaju" Kinezi? Snimljen novi teški tenk i borbeno vozilo Slika nije dostupna Kina izgradila 20-ak građevina za rakete: Hoće li SAD reagirati?