Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina: Od visokopatogenog virusa umrlo 21 dijete, 3.000 zaraženih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od posljedica epidemije visokopatogenog enterovirusa koja je izbila na istoku Kine umrlo je 21 dijete, a virusom ih je zaraženo gotovo 3.000, nova je bilanca koju je u petak objavila agencija Xinhua.

Prema podacima od utorka, od virusa je umrlo dvadesetero djece, a zaraženo ih je bilo 1.500. Riječ je o enterovirusu tipa EV71, kojim je u gradu Fuyang u istočnoj pokrajini Anhui, prema zadnjim podacima, zaraženo 2.946 djece, uglavnom mlađe od šest godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija nova prijetnja Opasan virus ubrzano se širi, stižu ozbiljna upozorenja na novu epidemiju: "Rizik je velik za cijeli svijet" Slika nije dostupna Još jedan slučaj Slavonski Brod: 60-godišnjakinja zaražena virusom Zapadnog Nila

Za sada je 879 djece hospitalizirano, a devetero među njima u kritičnom je stanju, izvijestili su liječnici.

Ova vrsta virusa, koja uzrokuje infekcije na rukama, nogama i ustima u spomenutoj se pokrajini počeo širiti još u ožujku, no vijest je isprva bila zataškana, dok se broj zaraženih nije povećao.

Liječnici isprva nisu prepoznali virus te su zaraženu djecu liječili kao da boluju od obične prehlade, izgubivši na taj način dragocjeno vrijeme. Enterovirusi se najčešće šire kihanjem ili fekalijama, a kod zaraženog uzrokuju visoku temperaturu, proljev, pa čak i paralizu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene