Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina: 26 uhićenih, zaplijenjeno oružje u samostanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset šest osoba osumnjičenih za sudjelovanje u nedavnim protukineskim prosvjedima je uhićeno, a u samostanu na jugozapadu Kine policija je zaplijenila oružje.

Policija je u petak u samostanu Geerdeng, u pokrajini Sečuan pronašla 30 pištolja, 498 komada streljiva, dva kilograma eksploziva i "popriličan broj" noževa, dodaje Nova Kina, prenoseći priopćenje tamošnje policije.

Pročitajte i ovo Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu Stotine se okupile diljem Europe kako bi oplakivale Navaljnog i osudile Putina - 5 Nakon smrti Alekseja Navaljnog FOTO Ruska policija odvodi građane, prosvjednici se okupljaju izvan granica: ''Sad više nemamo nade za lijepu Rusiju u budućnosti''

"Dvadeset šest osoba" je uhićeno pod sumnjom da su sudjelovali u neredima 16. ožujka do kojih je došlo nakon prosvjeda u Lhasi, u Tibetu, izvijestila je policija ne rekavši je li riječ o redovnicima.

Redovnici tog samostana u okrugu Aba sudjelovali su u napadima na zgrade vlade, dva dana nakon krvavih nereda u Lhasi, kako navode kineske vlasti i Tibetanci koji žive izvan zemlje.

Aba je u pokrajini Sečuan, uz granicu s današnjim Tibetom kojim upravlja Kina.

I dalje prema Novoj Kini, policija je zaplijenila satelitske telefone, dekodere koji mogu primati strane televizijske kanale, telefaksove, računala, zabranjenu zastavu tibetske vlade u egzilu i transparente koji pozivaju na neovisnost Tibeta. 

U neredima koji su 10. ožujka izbili u Tibetu službeno je 19 osoba izgubilo život. Tibetska vlada u egzilu tvrdi pak da je u kineskoj represiji oko 140 mrtvih.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene